Gå til sidens hovedinnhold

– Det Real driver med er unormalt

Michel Platini er skeptisk til spanjolenes kjøpegalskap.

Real Madrid har brutt de fleste rekorder på overgangsmarkedet denne sommeren. Så langt har storklubben hentet Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema og Raul Albiol for store pengesummer.

Trolig vil den gigantspanske klubben også prøve å hente flere stjerner før vinduet stenger 31. august.

Med kjøpet av Ronaldo satte de også overgangsrekord. Portugiseren kostet hovedstadslaget den nette sum av rundt 800 millioner norske kroner. I tillegg skal Kaka ha kostet rundt 600 millioner, Albiol rundt 135 millioner kroner, og Benzema skal ha gått for 315 millioner.

- Har de egentlig råd?
De store overgangene er sikkert gledelig for fansen, men presidenten i det europeiske fotballforbundet, Michel Platini, mener det er stor grunn til å være skeptisk til den ukontrollerte pengebruken.

– Har klubben egentlig pengene til å fullføre alle disse overgangene? Det er spesielt Ronaldo-overgangen som får meg til å stille dette spørsmålet, men om Real Madrid har fått bankgarantier, så..., sier Platini til L'Equipe ifølge Reuters.

– For meg personlig er det helt uforståelig at en klubb kan bruke 90 millioner euro på en spiller. Jeg husker overgangen til Diego Maradona fra Barcelona til Napoli i 1984. Den gang var overgangssummen på rundt 6,5 millioner euro, og allerede da begynte folk å sette spørsmålstegn ved pengebruken, sier franskmannen.

- Det er ikke normalt
Ifølge spanske medier så skal Real Madrid minst ha tre spillere til på ønskelisten. Liverpool-spillerne Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso skal være sterkt ønsket på Santiago Bernabeu, mens også Valencias David Silva kan bli å finne i Madrid-klubbens drakt neste sesong.

Platini mener det hele virker en smule unormalt.

– Det er helt klart noe som ikke er normalt her. Jeg liker det ikke i det hele tatt. Det som er enda verre er at nå til dags så virker det som om kontrakter blir signert for å bli brutt. Men på den andre siden, om klubbene faktisk har pengene, så er det lite jeg kan gjøre, sier Platini.

Kjøpefesten i Real er et satt i gang av klubbens nye president, Florentino Perez. Mange mener at Perez ønsker å gjenskape laget fra sin forrige presidentperiode i klubben, «Glalcticos». Den gang var det spillere som Zinedine Zidane, Luis Figo, Claude Makelele, Raul, Michael Owen og David Beckham som var de store stjernene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken