Gå til sidens hovedinnhold

- Det skal ikke jeg legge med oppi

Men Mats Møller Dæhli mener kompisen har god grunn til å være frustrert.

MALTA - NORGE 0-3:

VALLETTA (Nettavisen): Joshua King ble den store spilleren da Norge slo Malta i EM-kvalifiseringen fredag. Angriperen scoret to av Norges mål.

Han var også svært aktiv gjennom kampen og var nest sist på ballen da Mats Møller Dæhli satte inn Norges første mål. Dæhli og King kjenner hverandre fra tiden i Manchester United og nå spiller begge i The Championship på balløya.

Dæhli for Cardiff, King for Blackburn. Det har imidlertid blitt svært begrenset med spilletid på sistnevnte denne sesongen og King er frustrert.

Han har flere ganger gitt uttrykk for at han trenger spilletid for å utvikle seg som fotballspiller. Får han det ikke i Blackburn, må han dra andre steder.

Dæhli har stor forståelse for kompisens frustrasjon.

- Jeg vet potensialet til Josh. Jeg vet hva han kan utrette på sitt beste. Jeg mener han er god nok til å spille i Blackburn, sier Dæhli til Nettavisen.

- Men akkurat det skal jeg ikke legge meg oppi, legger han til.

Taus om speidere
King selv sier at han ikke spiller for å imponere en eventuell ny klubb. Det viktigste for Blackburn-spilleren, er at Norge vinner og sanker poeng.

- Jeg spilte ikke for å imponere Blackburn-manageren (gary Bowyer) i dag. Det er ikke sånn at jeg håpet han så kampen. Jeg spiller for at laget skal vinne, men om han så kampen, er jo det et pluss. Jeg har ikke noe imot ham, i det hele tatt. Han velger spillerne og noen blir droppet, slik er livet i fotballen, sier han.

Flere speidere skal ha møtt opp på Malta fredag for å følge kampen. Mange var nok på plass for å se Martin Ødegaard, men 15-åringen kom aldri på banen. I stedet fikk de se en King i storform. King bryr seg likevel lite om speidere.

- Dem vet jeg ikke noe om. Jeg håper vi vinner på mandag, sier han kort.

Han er likevel godt fornøyd med innsatsen. Scoringene mot Malta var spissens første fulltreffere siden mars i år, da han nettet for Blackburn mot Milwall.

- Jeg ser på meg selv som spiss og det er der Per-Mathias (Høgmo) vil bruke meg. Det er gøy å få tillit og spille flere kamper på rad. Det øker selvtilliten min og jeg lærer nye ting. Jeg blir mer og mer vant til formasjonen, sier King.

- Er sulten
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har de siste dagene varslet at King er på gang og meldt at spissen har virket veldig tent og motivert på trening.

- Jeg er sulten. Jeg har ikke spilt for klubblaget, men føler meg i god form. Jeg har vært i god form hele sesongen, fra første dag i sesongoppkjøringen og fram til i dag. For to år siden hadde jeg kanskje gitt opp i en slik situasjon, men nå blir jeg bare mer sulten og ivrig. Jeg jobber bare hardere.

- Endelig løsnet det og det er både godt og gøy, sier Joshua King.

Landslagssjef Høgmo mener kampen var et gjennombrudd for King.

- Jeg har ventet på gjennombruddet til «Josh». Han var ikke bare god i spillet, men var også effektiv med mål og assist, sier Høgmo etter kampen.

Samspillet mellom Dæhli og King er noe som gleder Norges trener.

- Det er unge gutter som spiller sammen. Det er viktig å bygge relasjoner for hver kamp. Dette var en annen type kamp enn dem mot de sterke nasjonene.

- Annen kamp
Nå gleder King seg til møtet med Bulgaria mandag.

- Det blir en helt annen kamp. Bulgaria er tøffere motstand, men nå har vi hjemmebane. Jeg håper seieren over Malta er nok til at vi kan få like mange tilskuere som mot Italia. Vi vil gjøre jobben og øyner tre poeng.

- Jeg må også gjøre min jobb, men det er det samme om jeg, Tarik Elyounoussi eller Håvard Nielsen scorer målene, så lenge vi vinner.

Mats Møller Dæhli ser også fram mot neste kamp.

- Vi tar med oss tre poeng og en god følelse inn i neste kamp nå, sier han.

Kommentarer til denne saken