Gå til sidens hovedinnhold

- Det skjedde noe da vi var på treningsleir

Les hvordan Tom Høgli ble værende i Club Brugge.

En tur til Andalucia bidro til at Tom Høgli kom inn i varmen igjen i Brugge. Nå håper han at det samme skal skje i landslaget.

– Det skjedde noe da vi var på treningsleir i Marbella. Vi spilte en del treningskamper, og jeg fikk gode tilbakemeldinger. Så hadde jeg en fin prat med treneren (Juan Carlos Garrido), og han ville gjerne at jeg skulle bli til sommeren, sier Høgli til NTB.

Han hadde egentlig bestemt seg for å bytte klubb i overgangsvinduet i januar, på grunn av lite spilletid og tapt landslagsplass. Etter vinterpausen er han inne i klubblaget igjen, og fortsettelsen ser betydelig lysere ut.

– Ved et par tidspunkt var jeg veldig nær ved å bytte klubb, men jeg har hatt en fin kommunikasjon med Brugge. De forstår meg, og jeg forstår dem, sier han.

Espen Ruud tok landslagsplassen i fast grep da Høgli var ute av klubblaget, men OB-spilleren er utestengt mot Albania i mars, og Høgli har sjansen til å spille seg inn igjen.

Sykdom
– Det er sånn det fungerer i fotballen. Espen har gjort det kanonbra, men når han ikke kan være med så må andre gjøre jobben. Jeg håper å være med og bidra, men da er jeg avhengig av å prestere, sier Høgli.

Sykdom holdt på å koste ham den muligheten.

– Jeg har hatt diaré og feber, og det var bare så vidt jeg kom til denne samlingen. Jeg ringte og rådførte meg med legen, og nå er jeg veldig glad for at jeg er her. Jeg føler meg mye bedre og får i meg mat og drikke igjen. Jeg er klar for å være med for fullt, sier han.

Sykdommen var grunnen til at Høgli ikke spilte helgens seriekamp, da Brugge tapte 1-4 for Genk.

Artigste som finnes
Alt tyder på at Høgli starter mot Ukraina i Sevilla onsdag. Om han fullfører kampen er en annen sak.

– Etter en episode med magevirus er det ikke sikkert at han er klar for to ganger 45 minutter. Det tapper kroppen for energi, sier landslagslege Agnar Tegnander.

Høgli har veldig lyst til å spille seg inn på landslaget igjen.

– Jeg har vært med i troppen hele veien, og jeg føler at jeg har hatt tillit. Det var naturlig at jeg ikke spilte så mye i fjor høst, fordi jeg var ute av klubblaget. Å spille på landslaget er det artigste som finnes, og spesielt i kvalifiseringskamper, sier han.

– Vi har en fantastisk mulighet til å kvalifisere oss til VM, særlig med mange hjemmekamper i år, men vi må være topp skjerpet. Med rett innstilling og ydmykhet kan det gå. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken