Lørdag innledet OB og Nordsjælland den danske fotballsesongen på Odense stadion, med Espen Ruud og Tore Reginiussen på plass i hjemmelagets halvnorske forsvar.

Og for sistnevnte kunne ikke starten blitt stort bedre: Reginiussen slo innlegget som sørget for at Hans Henrik Andreasen stanget inn sitt andre mål for dagen, og OB tok til slutt en fortjent 2-0-seier.

Og etter kampen var debutanten Reginiussen, som kom til den danske klubben fra Schalke i juni etter å ha vært på utlån hos Tromsø gjennom vårsesongen, naturlig nok fornøyd.

Utnyttet rot i forsvaret
- Dette var veldig bra, konstaterer 25-åringen overfor Nettavisen.

- Jeg fikk en assist, og det smaker veldig godt. Det var et godt lag vi møtte, men vi spilte god fotball. Spesielt i første omgang var vi veldig bra.

Det målgivende innlegget kom drøyt ti minutter ut i den andre omgangen, etter at OB først hadde hatt et hjørnespark.

- Ballen gikk ut på siden, og det var en av dem som rotet litt. Jeg fikk med meg ballen ned til dødlinjen og slo den rett på hodet til en medspiller som headet den rett inn, beskriver Reginiussen.

Får skryt
Etter kampen vanker det skryt også fra danske aviser: Den største av dem, BT.dk, mener at det er viktig at OB får spillere med internasjonal erfaring - og mener Reginiussen ligner en av dem.

«Foruten opplegget til 2-0-målet spilte han en god kamp i midtforsvaret, hvor han ofte dyktig brøt spillet,» skriver avisen.

- Det er artig, det, konstaterer Reginiussen.

- Det var viktig å få en bra start, både for min egen del og for lagets del.

Tviler på hyggelige supportere
Allerede om halvannen uke kan det bli virkelig artig for nordmannen, når Panathinaikos kommer på besøk til Odense til den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League.

Dersom danskene går seirene ut av de to oppgjørene, er laget sikret europacupspill - enten i Champions League, eller i Europa League dersom de skulle tape fjerde og siste kvalifiseringsrunde.

- Det blir supermorsomt, men det blir nok noen vanskelige kamper, særlig der borte. Jeg tviler på at vi får et hyggelig møte med supporterne der nede, og vi er solide underdogs, sier Reginiussen til Nettavisen.

Han er likevel fast bestemt på å gi grekerne kamp om europacupbillettene.

- Selvsagt ønsker vi å vinne. Europacupspill er klubbens mål denne sesongen, forklarer han.

Og synes også det ville vært gøy å kjempe med FC København om seriegullet i Danmark denne sesongen.

- Ambisjonene er i hvert fall å prøve å utfordre dem. Men vi må være realistiske. Veien opp i fjor var lang, sier Reginiussen etter sin solide debut for OB.

HTML EMBED