Gå til sidens hovedinnhold

- Det var dritkult gjort av Martin

Lagkompisene begeistret over 15-åringen.

NORGE – ESTLAND 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges privatkamp mot Estland onsdag ble ingen minneverdig forestilling. Det norske laget tapte 1-0 på eget gress mot en antatt svakere motstander.

Et søvnig Ullevaal stadion fikk imidlertid en etterlengtet vitamininnsprøytning da 15 år gamle Martin Ødegaard ble byttet inn tidlig i andre omgang. Han erstattet Mats Møller Dæhli.

Unggutten var mye involvert og viste seg som den «boksåpneren» han har rykte for å være. Strømsgodset-spilleren vartet opp med flere gode stikkballer og tekniske finesser.

- Dritkult gjort
Og selv om det ikke ble noe tellende resultat for Norge og Ødegaard denne gang, lot de langt eldre og mer erfarne lagkompisene seg imponere av det vidunderbarnet viste på banen.

- Han kommer innpå og gjør det bra. Han er uredd i stilen og det var nesten så jeg klarte å score på en halvveis brasse der, da han chippet den opp til meg i feltet. Det var dritkult gjort. Innhoppet var morsomt for ham, for oss andre og ikke minst for publikum, sier Tarik Elyounoussi til Nettavisen.

Han får støtte av angrepskollega Håvard Nielsen.

- Jeg synes han var bra. Han er rolig med ball og setter fart i oss offensivt. Han er også god på det å sette igjennom stikkballer. Jeg mener han gjør et veldig godt innhopp, sier han til Nettavisen.

Stefan Johansen har en fortid i Ødegaards nåværende klubb, Strømsgodset, og kjenner til ungguttens kvaliteter bedre enn de fleste. Han er glad for at 15-åringen imponerer for Norge.

- Ja, han klarte seg bra. Han gjør det han er god på, kommer inn fra kant og utfordrer. Jeg synes det var et positivt innhopp av Martin. Jeg er glad på hans vegne, sier Johansen til Nettavisen.'

- Sliten
15-åringen selv, som onsdag fikk sin tredje landskamp for Norge, sa etter kampen at han føler seg sliten, men at han er klar for ny kamp, om han får sjansen.

- Spilletid må dere nesten spørre Per-Mathias om. Spiller jeg, smiler jeg. Om ikke, er det nyttig læring. Men det har vært mye for kroppen min. Skjelettet mitt er slitent, men jeg er fit for fight, sier Godset-spilleren.

Høgmo var også fornøyd med det han så.

- Det var et meget godt innhopp. Han har imponert mye, den spilleren. Det han gjør i dag er det meget høyt nivå over, sier landslagssjefen.

- Tamme og slitne
Selve kampen håper de norske profilene å glemme fort.

- Vi får ikke med oss all verden fra dette. Vi får bruke kampen til å se hva vi gjør galt. Dette er vi ikke fornøyd med. Vi virker tamme og slitne i første omgang. I andre omgang hever vi oss, men det er ikke bra nok, det heller, sier Håvard Nielsen som ble byttet ut ved pause.

Elyounoussi føler at de norske gutta ikke var helt klare for oppgaven mot Estland.

- Dette viser at det ikke blir noen enkel jobb mot Aserbajdsjan. Jeg føler at vi ikke var helt klare fra start, selv om vi hadde en god inngang til kampen. Det kan hende det skjedde fordi dette var en treningsmatch, men vi hadde snakket om det på forhånd, at vi ikke skulle slippe oss ned.

- Det var dårlig tempo, vi brukte for lite tid med ball og var ikke kjappe nok til å vri spillet. Det er mye å rette på, men det er annerledes når vi spiller om poeng, sier Hoffenheim-spilleren.

- Ingen unnskyldning
Stefan Johansen har vært i storform i opptakten til denne landskampen og spilt svært godt for klubblaget Celtic, men Gullballen-vinneren fikk det ikke helt til onsdag.

- For min egen del er det energiløst, tafatt og jeg mister ballen for enkelt. Lagmessig må vi opp ti-femten prosent til neste kamp. Vi må finne tilbake energien, sier Johansen.

- Det er ikke til å legge skjul på at det heldigvis ikke var snakk om poeng i dag. Selv om det ikke er noen unnskyldning. Men jeg er ikke redd for at dette skal gjenta seg søndag, sier han.

Søndag venter en langt viktigere oppgave for Johansen og resten av Per-Mathias Høgmos menn. Da spiller de EM-kvalifiseringskamp borte mot et tøft Aserbajdsjan.

Kommentarer til denne saken