KrF-nestlede Inger Lise Hansen har opplevd en liten mediestorm etter hun i et intervju i Aftenposten sist søndag ga uttrykk for hvordan hun ønsker å fornye partiet sitt. Stikkordene er blant annet endret Israel-politikk og ja til homoekteskap.

- Jeg var på ingen måte forberedt på at dette skulle bli en så stor mediesak, for det er tross alt ikke så oppsiktsvekkende at jeg mener det jeg gjør. At det skulle ta av sånn som dette, det skjønner jeg nesten ikke fortsatt, sier Hansen til Nettavisen.

Skulle varsle
Hansen sier til Nettavisen at det overhodet ikke var planlagt at Dagfinn Høybråten skulle få høre om utspillet i Aftenposten fra journalister.

- Jeg hadde til hensikt å varsle ham om saken, men den kom tidligere på trykk enn jeg hadde trodd. Redaksjonen tok innersvingen på meg, sier Hansen.

- Et arbeidsuhell altså?

- Ja, det var et arbeidsuhell. Vi har snakket om hvordan det skjedde og har en god tone vi, forsikrer Hansen.

- En god debatt
Hansen sier at hun fortsatt er overbevist om at det er mulig å ha en god debatt om veivalg i partiet, uten for mye personfokus.

- Det er viktig at vi tar debatten i mediene også, siden det er på den måten vi når ut til flertallet av medlemmene våre. Men det er viktig at det blir mindre personfokus og mer politisk debatt. Jeg har tenkt på noen ting, andre har tenkt på andre ting. Debatten handler om mye mer enn hva jeg har sagt. Noen er politisk uenig med meg og gir uttrykk for det, det er som ventet. Vi kan ikke late som om vi har en kunstig enighet, sier Hansen.

PS! Dagfinn Høybråten kommer i dag tilbake til Oslo fra Washington National Prayers Breakfast i USA. Han møter pressen klokken 14.00 og Nettavisen følger saken.

Nettavisens har fulgt saken tett denne uken:

Vil bytte ut Høybråten
- Høybråten er fraværende, veik og konfliktsky
Hvor er sjefen selv?
- Trenger støtte fra liberale meningsfeller
- Dette var uklokt, Inger Lise!
- Ja, det var kanskje dumt av meg
Hvem ryker?
Gir full støtte til Inger Lise
Hva sier du nå, Hareide?
KrFs død i skjønnhet
- Ferdig som toppolitiker