Gå til sidens hovedinnhold

- Det var klønete

Men Vegar Eggen Hedenstad mener det røde kortet også var strengt.

ISRAEL U21 - NORGE U21 2-2:

NETANYA (NTB); Få er sikrere kort på U21-landslaget enn Vegar Eggen Hedenstad. Nå har EM-gutta backkrise i emning etter et klønete rødt kort i premieren mot Israel.

Freiburg-proffen ble strengt utvist like før pause etter at han rev i en israelsk spiller på vei igjennom.

- Jeg synes det er strengt. Samtidig er det klønete av meg å være oppe med hånden. Det burde jeg unngått, men likevel synes jeg det er for strengt. Og da oppleves det som litt urettferdig, sa Hedenstad til NTB.

- Urutinert?

- Ja, det kan du også si, sa Hedenstad.

Fredrik Semb Berge var på vei inn i situasjonen. Odd-stopperen var klar på at det aldri skulle vært rødt kort.

- Nettopp. Det er en del av det at han kommer inn der. Jeg synes han faller lett, og han gjorde det meste ut av situasjonen. Han viste at det kom to bakfra og han falt så fort han hadde muligheten, istemmer Hedenstad.

Billig
Tidligere i kampen hadde Israel fått en billig straffe etter først å ha fått et feilaktig hjørnespark.

- Jeg har ikke sett straffen på nytt, men den virket også billig og merkelig, sa Tyskland-proffen.

Han må stå over England lørdag. Hvem som skal bekle venstrebacken er uklart. Fra før har landslagssjef Tor Ole Skullerud uroet seg over posisjonen all den tid Jørgen Skjelvik, Alexander Groven og Stian Ringstad ikke er med til EM på grunn av skadeproblemer.

Klem
For Hedenstad handlet mye om å takke Harmeet Singh etter 2-2-kampen. Feyenoord-spillerens utligning gjorde kvelden litt mindre tung for backen.

- Jeg ble utrolig glad. Jeg skal gi Harmeet en god klem. Det vitner om styrke å komme inn fra benken og bli avgjørende. Vi er avhengig av slike typer som kan komme inn og bidra, sa Hedenstad om overtidsmålet som sikret ett poeng.

Norge møter England lørdag og Italia tirsdag.

- Ett poeng er veldig viktig slik kampen utviklet seg. Med null poeng hadde det sett veldig tungt ut. Med ett poeng er alt mulig. Vi kan slå både England og Italia, sa Hedenstad. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken