Gå til sidens hovedinnhold

- Det var nok ekstra kjipt for ham

Morten Gamst Pedersen serverte de norske spissene til liten nytte mot Skottland.

NETTAVISEN (MOLDE): 0-1-tapet mot Skottland var på mange måter symptomatisk for det norske landslaget under Per Mathias Høgmos ledelse. Strikk i strid med hva tendensen var da “Drillo” satt ved roret, var spillet også denne gang mer oppløftende enn selve resultatet for “nye” Norge. Mens skottene scoret på sin eneste sjanse, var Norges offensive ess like ineffektive som i de foregående landskampene.

Bak mye av det Norge skapte stod Morten Gamst Pedersen. Den rutinerte kantspilleren kunne ha jublet over flere målgivende pasninger om lagkameratene hadde vært like iskalde som det temperaturen var denne vinterlige landslagsaftenen i Molde.

- Gamst var veldig god i dag. Han kunne hatt tre veldige fine målgivende pasninger, så det var nok litt ekstra kjipt for han, tror Marcus Pedersen.

Gamst Pedersen valgte imidlertid å fokusere på det positive.

- Det hadde vært mye verre å stå her om vi ikke skapte sjanser. Vi er det dominerende laget og viser at vi kan spille veldig god fotball i 1. omgang. Det er mye å bygge videre på, mener 32-åringen.

Satser på ketchupeffekt
Ola Kamara scoret 12 mål på 14 seriekamper etter returen til Strømsgodset i sommer, men på landslaget har han foreløpig ikke funnet frem den samme dødelige effektiviteten.

- Jeg synes vi gjør en god kamp i dag også, men dessverre blir det nok et tap. Dette landslagsåret har definitivt vært mer stang ut enn stang inn, sier Ola Kamara til Nettavisen.

- Men det kommer til å løsne hvis vi fortsetter slik. Vi får satse på en skikkelig ketchupeffekt i 2014. I dag burde blant annet både jeg og Marcus Pedersen scoret, mener Kamara.

- Ikke noe spøkelse
Det protesterte ikke spissmakker Pedersen mye på. Barnsley-spissen scoret Norges eneste mål mot Danmark på fredag, men klarte ikke å gjenta bedriften mot Gordon Strachans beste menn.

- På papiret er ett mål på disse to kampene bra for min del. Men med de sjansene jeg har fått, burde jeg hatt to-tre mål i løpet av disse to kampene. Det er mye nesten for tiden, medgir 23-åringen.

- Jeg tror likevel ikke at vi skal snakke om at det er et spøkelse over landslaget. Det er veldig artig å spille for Norge nå, og jeg er overbevist om at det kommer til å løsne, mener Pedersen.

Tidligere Liverpool-spiller innrømmer flaks
At Norge var det førende laget, var det ingen tvil om. Det kunne også skottenes midtbanegeneral Charlie Adam berette.

- Norge spilte overraskende godt i 1. omgang. Etter pause hever vi oss og henger bedre med på notene. Scoringen til Scott Brown var glimrende. Fotball handler jo også om effektivitet, men vi var nok litt heldige i dag, sier den tidligere Liverpool-spilleren til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken