ARSENAL - TOTTENHAM 5-2:

Det var spilt 40 minutter. Tottenham var best i byen.

Gjestene ledet 2-0 over Arsenal på byrivalenes eget gress, og i øyeblikket var det 13 poeng som skilte de to lagene på tabellen i Tottenhams favør.

Tottenham var rett og slett best i byen, og frustrasjonen var mildt sagt stor hos hjemmefansen.

For vertene hang godt med, men klarte bare ikke å utnytte sjansene sine. Og da Robin van Persie avsluttet i stolpen idet klokken rundet 40 minutter, og nederlenderen ble liggende nede på gressmatta i ren og skjær fortvilelse, trodde nok mange at lufta var i ferd med å gå ut av Arsenal-ballongen.

Vakkert av van Persie
Men selv etter en til tider tung Arsenal-sesong, skulle det vise seg at det ikke er noe i veien med moralen hos Arsene Wengers gutter.

Det påfølgende innlegget etter van Persies stolpeskudd havnet på hodet til Bakary Sagna, som satte inn 1-2-reduseringen med et vakkert hodestøt.

Så, bare to minutter senere, var det trollmannen van Persies tur til å lykkes.

Nederlenderen plukket opp ballen like på utsiden av 16-meteren, og hadde raskt flere Tottenham-spillere rundt seg. Det plaget imidlertid ikke van Persie nevneverdig. Han vendte seg rundt, la ballen til rette for venstrebeinet, og curlet den på lekkert vis forbi Brad Frieldel i Tottenham-buret.

Arsenal hadde kommet tilbake, og Emirates Stadium eksploderte.

- Vi var klare for å slåss
- Vi fikk beskjed (av Wenger) om å bare fortsette å kjøre på og sloss for hver eneste ball, og det var det vi gjorde. Men det var ikke bare han. Alle sammen snakket sammen, og var klare for å slåss for hverandre, sier Arsenal-kapteinen van Persie i det TV 2-sendte intervjuet etter kampslutt.

For i andre omgang var det bare et lag på banen, og til slutt hadde Brad Friedel hentet fem baller ut av eget nett.

De færreste hadde forestilt seg det da kampuret rundet 40 minutter - men skal vi tro van Persie, hadde nederlenderen hele tiden troen på at Arsenal kunne ta alle de tre poengene.

- Vi har gjort det før. Vi gjorde det mot Aston Villa i FA Cupen, og alle vet at vi har det i oss. Og å gjøre det i dag - i en kamp mot Tottenham - var som en drøm, konstaterer Arsenal-kapteinen.

Arsene Wenger er henrykt over sine gutter.

- Når du ligger under med to mål mot et lag som ligger foran deg på tabellen trenger du noe ekstraordinært, og det fikk vi i dag, sier Arsenal-manageren etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lot være å juble
Men det altså var gjestene som kom best i gang.

Kun fire minutter var spilt da Emmanuel Adebayor overleverte ballen til Louis Saha, som skjøt ballen via Thomas Vermaelen og i mål bak en utspilt Wojciech Szczesny.

Så, etter en drøy halvtime, fikk Adebayor sjansen til å score mot gamle lagkamerater, etter at Gareth Bale ble lagt ned av Arsenal-forsvaret idet han var i ferd med å spille seg fri alene gjennom mot Szczesny.

Fra ellevemetersmerket gjorde togoleseren ingen feil, og viste sin respekt for gamleklubben ved å feire på svært rolig vis. Uansett sto det 0-2 i målprotokollen, og alt så ut til å gå Tottenhams vei.

Arsenal ville det altså annerledes.

Rosicky - endelig
Etter de to scoringene på tampen av omgangen kom de rødkledde vertene ut på gressmatta fulle av optimisme før siste halvdel, og gikk rett i angrep når dommer Mike Dean blåste i gang de siste 45 minuttene.

Så tok det da heller ikke seks minutter før snuoperasjonen var fullbyrdet.

Tómas Rosicky, som ikke hadde scoret et ligamål for Arsenal på over to år, sendte ballen til Bakary Sagna, som svarte med å sende ballen inn mellom Tottenhams forsvar og keeper. Rosicky fullførte løpet, og rakk å få en tå på ballen som sendte den forbi Friedel og i nettet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Walcott ganger to
Om stemningen var god på tampen av første omgang, var den enda bedre nå. Og Emirates-publikummet skulle få glede seg over enda mer.

Midtveis i omgangen var det Theo Walcott som ønsket å presentere seg, og det var Robin van Persie som serverte.

Nederlenderen hadde ballen alene mot de to Spurs-stopperne, og ventet til Walcott kom løpende før han serverte den videre. Sistnevnte takket og bukket, og chippet ballen elegant over Brad Friedel.

Tre minutter senere var samme mann på ferde igjen, da Alexandre Song Billong spilte Walcott gjennom. Igjen var landslagsspilleren sikker, denne gangen da han satte ballen i lengste hjørne.

Parker utvist
Arsenal fortsatte å kontrollere kampen, mens gjestene skjønte at løpet var kjørt.

De siste minuttene av kampen spilte vertene ball mens de mottok stående applaus fra hjemmefansen, som fikk en enorm opptur med søndagens - til slutt - overlegne seier.

Kampen endte dessuten helsvart for Tottenham da Scott Parker pådro seg sitt andre gule kort for dagen like før slutt, og endte dermed i dusjen noen minutter før lagkameratene.

Trepoengeren sørger for at Arsenal tar igjen Chelsea og okkuperer den viktige fjerdeplassen på Premier League-tabellen, og nå kan laget også se oppover - Tottenham på tredjeplass er overkommelige sju poeng foran.

HTML EMBED