Etter at åtte bolighus ble evakuert på grunn av rasfare på Otta fredag kveld, har det kommunale beredskapsrådet lørdag kommet fram til at den verste faren er over, melder NTB.

Fire familier i tre av husene må fortsette å bo hjemmefra en stund til. Men prognoser om pent vær og en markant nedgang i vannføringen i en bekk i området gjør at politiet er optimister.

- Den verste faren er over, sier lensmann Ragnar Andreassen ved Sel lensmannskontor til NTB.

Befaring med geolog
Politiet har gravemaskiner og vakter i beredskap i området. Lørdag formiddag pågår en befaring der en geolog er med på å vurdere den videre situasjonen.

- Problemet har vært en bekk eller elv som tar nye løp, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen.

Regn og snøsmelting i hele Gudbrandsdalen har ført til at også andre steder har vært preget av ras og rasfare i dag. I Vågå har et jordras isolert gårder og privatboliger slik at beboerne har måttet komme seg ut.

- Det var nok mer bekymring i går kveld, når folk skulle legge seg og sove, sier Svarstad.

Dovrebanen stengt
Lørdag formiddag ble Dovrebanen mellom Dovre og Dombås stengt på grunn av fare for utglidning under skinnegangen, melder NTB. Passasjerer på togene mellom Oslo og Trondheim må fraktes i buss mellom Otta og Dombås.

Også veien mellom Biri og Biristrand er stengt lørdag, etter at store vannmasser fikk deler av veien til å rase ut fredag kveld.