Gå til sidens hovedinnhold

- Det verste er over

Kaupthings sjefstrateg Kim Evjenth tror det fremdeles kan bli urolig fremover, men at bunnen er nådd.

Kim Evjenth og meglerhuset Kaupthing har en stund vært avventende til det norske markedet, og har hatt en undervekt i norske aksjer. Etter et fall på nærmere 13 prosent fra toppnivåene på en uke kommenterer han markedsutsiktene til NA24 iMarkedet.

Han mener det verste i markedet er unnagjort, men at det fremdeles kan bli noen humpete dager fremover på børsen.

- Det er en del som har gått lei oljecaset og det er en del tvangssalg, noe som virker selvforsterkende på markedet, sier Evjenth til NA24 iMarkedet.

Evjenth advarer mot at det kan komme runder med tvangssalg, noe som vil kunne påvirke markedet.

Nedgangen i det norske aksjemarkedet henger også tett sammen med nedgangen for aksjemarkeder verden over, selv om nedgangen i Norge har vært den tøffeste den siste uken. Evjenth trekker frem inflasjons- og rentefrykt som viktige faktorer, men mener at dette har vært noe overdrevet.

Sterke resultater
Evjenth peker på at selskapene som har levert resultat for første kvartal har vist meget sterke tall. Resultatene har slått forventningene i stor grad, og den økonomiske veksten er meget sterk. Dette understøtter en god prisising av aksjer og Evjenth peker på at det både har vært vekst i volum og pris når en ser på det nordiske markedet.

Men her skiller det norske oljedrevne markedet seg ut. Selskap som Statoil og Hydro har på kort sikt svært vanskelig for å øke volumene av det de selger. Til nå har prisen på olje steget kraftig, men det er vanskelig å se for seg kraftig inntjeningsvekst i Statoil og Hydro dersom ikke prisen på olje stiger tilsvarende.

Industrien bekrefter investorene
Evjenth trekker frem Schibsted og PGS som gode kjøpscase i dagens marked. Særlig i PGS tror Evjenth på positive triggere fremover.

- Men vi anbefaler om å være forsiktig med Statoil og Norsk Hydro fremover, sier Evjenth til NA24 iMarkedet.

Han oppfordrer også investorene til å ha et våkent øye med oppkjøpsaktivitet fremover.

- Bare på tirsdag så vi tre oppkjøp i det norske markedet, påminner Evjenth. Han mener oppkjøpene er viktige og svært positive av to årsaker.

- Det tilfører likviditet til markedet men det gir også finansielle investorer en bekreftelse fra industrielle, sier Evjenth til NA24 iMarkedet.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken