GARDERMOEN (Yeye): Yeye kunne tidligere i dag, sammen med LOs Sommerpatrulje, avsløre graverende arbeidsforhold ved Oslo lufthavn Gardermoen. LO er sjokkert.

- Verste jeg har sett
Koordinator for sommerpatruljen i Akershus, Olav Andresen, sier avsløringene på Gardermoen er de verste han har sett.

- Dette er det verste jeg har sett. Gardermoen er en arbeidsplass hvor sikkerheten må stå i høysetet, og da er det alvorlig når folk må sove på jobben for å få litt søvn, sier Andresen til Yeye.

Han mener de ansatte utsettes for fare, og også kan utsette de reisende for fare.

- Når de ansatte selv beskriver seg som «zombier» av og til, så sier det seg selv at alt ikke er i orden, sier Andresen.

Andresen mener også at flyselskapene som kjøper tjenester av Menzies Aviation må ta ansvar for situasjonen.

- De kjøper tjenester av denne bedriften, og har selvsagt ansvar for å kvalitetssikre at tjenesten de betaler for blir levert som lovet. Men når de ansatte sier at det aldri har vært noen innom der for å sjekke forholdene, så er det altfor dårlig av flyselskapene. Spesielt alvorlig blir det når det går på sikkerheten til mennesker, mener Andresen.

Tar saken opp med Arbeidstilsynet
Andresen og LO vil nå ta opp saken med Arbeidstilsynet og ledelsen ved Oslo Lufthavn.

- Vi kommer til å ta opp saken med disse instansene fordi det ikke kan fortsette slik det er i dag, sier Andresen.

Sterling: - Forventer at loven overholdes
Informasjonsdirektør i Sterling, Rulle Westergaard, sier til Yeye at de krever at Menzies Aviation overholder alle norske lover.

- Vi har en avtale med Menzies som helt klart krever at Menzies overholder alle lover i de land de opererer for oss, sier Westergaard.

Men på bakgrunn av avsløringene kommer hun til å følge opp saken.

- Vi kommer til å undersøke saken og snakke med Menzies. Så langt har vi bare gode erfaringer med dem, men vi må finne ut mer om denne saken før vi foretar oss noe, sier Westergaard.

- Vil følge opp dette umiddelbart
Også ledelsen ved Oslo Lufthavn tar saken alvorlig.

- Vi har en kontrakt med Menzies som krever at man holder seg innenfor norsk lovgivning. Vi kommer til å følge opp denne saken fordi vi også har krav til sikkerhet hos oss. Vi kommer til å ta kontakt med ledelsen i Menzies umiddelbart og forsikre oss om at arbeidsforholdene blir ivaretatt i henhold til norsk lov, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, til Yeye.

- Skal rydde opp
Pressetalsmann i Menzies Aviation, John Geddes, sier til Yeye at de vil rydde opp.

- Dette har vi ikke hørt om, men om dette stemmer, så vil vi selvsagt undersøke det nærmere og rydde opp. Ingen bør jobbe under slike forhold, sier han.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!