Gå til sidens hovedinnhold

- Det verste jordskjelvet noensinne

Kirkens Nødhjelp er på plass i jordskjelvområdet i Pakistan er det verste i området noensinne. Starter hjelp til rammede. Norske myndigheter bevilger millioner i hjelpearbeidet.

Allerede i morgen starter Kirkens Nødhjelp med katastrofehjelp til Pakistan gjennom ACT/Det Internasjonale Kirkens Nødhjelp. Telt og matforsyninger skal ut til 30.000 mennesker i de hardt rammede byene Uri og Mansera i det nordlige Pakistan.

Lørdag ble det kjent at flere byer er jevnet med jorden av jordskjelvet som måler 7,6 på richters skala. En norsk kvinne er meldt savnet i jordskjelvet.

- Alt tyder på at dette er det verste jordskjelvet som noensinne har rammet Pakistan. Her gjelder det å mobilisere det vi kan, og de første dagene vil være helt avgjørende i forhold til å redde liv, sier Arne Sæverås, seksjonsleder for Vest- og Sentral Asia i Kirkens Nødhjelp.

Utenriksdepartementet har lørdag bevilget 15 millioner kroner i bistand til de jordskjelvrammede områdene og til land i Latin-Amerika som er rammet av orkanen Stan. Beløpet vil bli delt ut via FN og friville organisasjoner.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken