Gå til sidens hovedinnhold

- Det vil aldri bli slutt på rasisme i fotball

Mark Hughes tror ikke fotballen vil bli kvitt alle «idiotene».

- Man vil aldri bli kvitt rasisme helt. Det vil alltid være noen idioter der ute, sier Mark Hughes til The Guardian etter at politiet nok en gang etterforsker en rasismesak i engelsk fotball.

Denne gangen er det en tilskuer skal ha kommet med rasistiske tilrop i kampen mellom Sunderland og Newcastle søndag, skriver The Guardian.

47.456 tilskuere var til stede på Stadium of Light, og politiet skal ha arrestert 15 personer i forbindelse med kampen.

- Vi fikk melding om at rasistiske tilrop ble brukt av en supporter på stadion, skriver politiet i en pressemelding.

Stort fokus på rasisme
Det har den siste tiden vært stort fokus på rasisme i fotballen i England.

Mens Chelsea utestengte supporteren Stephen Fitzwater for rasistisk hets mot Didier Drogba, valgte klubben kun å ilegge kaptein John Terry en bot etter at han innrømte skyld og godtok en utestengelse på fire kamper fra det engelske forbundet (FA) for rasistisk hets mot Anton Ferdinand.

Forrige sesong fikk Luis Suarez åtte kampers karantene for rasistisk hets mot Patrice Evra i Manchester United, men samtidig full støtte og ingen straff fra Liverpool-hold.

Nå har flere spillere i Premier League fått nok.

Boikottet antirasismekampanje
I helgen boikotten flere spillere antirasismekampanjen «Kick It Out».

«Kick It Out» er finansiert av fotballforbundet, Premier League og spillerforeningen. Brødrene Anton og Rio Ferdinand var blant noen av spillerne som nektet å ikle seg T-skjorter med «Kick It Out» på brystet. Noe som ikke falt i god smak hos blant andre Manchester United-manager sir Alex Ferguson.

Brødrene Ferdinand har ifølge Daily Mirror fortalt venner at de nektet å ikle seg T-skjortene med «Kick It Out» på brystet, som en protest mot den milde straffe John Terry har fått.

QPR-manager Hughes sier han støtter spillerne sine uansett, men at han har tro på «Kick It Out»-kampanjen.

- Jeg har snakket med spillerne mine og fortalt dem hva jeg synes. Jeg forstår deres synspunkter. Jeg støtter spillerne mine, men jeg synes faktisk at «Kick It Out»-kampanjen har vært en stor suksess, sier Hughes.

- Jeg tror poenget til spillerne er at de ønsker at mer må gjøre, forklarer Hughes.

Kommentarer til denne saken