Gå til sidens hovedinnhold

- Det vil være naivt

Mats Møller Dæhli mener Norge må opptre litt kynisk.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): I møtet med Bulgaria mandag fikk det norske landslaget endelig en seier på eget gress i en viktig landskamp.

Det var første seier på Ullevaal stadion i 2014. Prestasjonen mot bulgarerne fikk både journalister og eksperter til å gni seg i hendene og glede seg til fortsettelsen. I november spiller Norge mot Aserbajdsjan i EM-kvaliken.

I løpet av året har Norge møtt beintøff mostand i nasjoner som Tsjekkia, Russland, Frankrike, England og Italia. Planen har hele veien vært å bruke disse kampene som trening og det har trener Per-Mathias Høgmo gjentatt til det kjedsommelige. Mot Bulgaria fikk vi se resultatet av denne treningen.

- Absolutt
Det mener i hvert fall målscorer Tarik Elyounoussi.

- Ja, absolutt, helt sikkert. Vi har visst dette. For oss har det handlet om å være tålmodig. Mot både Malta og Bulgaria styrer vi kampene, vi har kontroll og spiller veldig fin fotball, sier Tarik Elyounoussi til Nettavisen.

Han føler laget har opplevd stor framgang i løpet av 2014 og føler at landslaget nå framstår mer som et lag og ikke bare en gjeng bra spillere.

- Det blir sånn når vi får den matchingen vi trenger og den riktige gjennomgangen på møterommet. Ting sitter for spissene, for backene og for midtbaneleddet. Det sitter mer og mer og vi vet hva vi skal gjøre. Vi har en klar strategi og da blir det bra, så enkelt er det, fortsetter han.

I løpet av året har landslagssjef Høgmo stilt opp i både 4-5-1-formasjon og 4-4-2-formasjon. Sistnevnte formasjon ble brukt i de to siste kampene.

Neste år venter imidlertid en rekke nye, tøffe kamper på veien mot EM i 2016. Norge skal blant annet møte Kroatia både borte og hjemme. Italia på bortebane er også på plakaten, mens Bulgaria borte blir en tøff nøtt.

- Naivt
Mats Møller Dæhli er en annen som gleder seg over Norges gode fotball mot Bulgaria, men advarer mot å tro det bare blir festfotball i kvalifiseringen.

- Slik vi spilte mot Bulgaria er Per-Mathias’ filosofi og jeg trives veldig godt i den formasjonen. Men når vi for eksempel møter Italia borte, vil det være litt naivt å gå ut i en høy 4-4-2. Vi så mot England at vi kan ligge i 4-5-1 og forvare oss, også. Vi har fått øvd på begge formasjoner og det har betalt seg at vi har fått øvd mye på å spille vårt eget spill, sier 19-åringen.

- Når vi ikke vinner, snakker folk negativt om oss, men vi har stått sterke sammen og har tro på det vi driver med. Det betaler seg. Nå spiller vi fotball, har masse energi og jobber sammen for å vinne kamper, sier han videre.

I november møter Norge først Estland til privatkamp på Ullevaal stadion, før bortekampen mot Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen spilles 16. november.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken