Gå til sidens hovedinnhold

- Dette bekrefter at anklagene er fabrikkert

Advokaten tror norske Sven Erik Berger blir løslatt om kort tid.

Norske Sven-Erik Berger (49) og hans filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon (24) ble tirsdag siktet for kidnapping og drap på skolejenta Ellah Joy Pique (6) i landsbyen Minglanilla på den filippinske øya Cebu.

Nordmannens advokat, Salvador Solima, sier han er hundre prosent sikker på at paret er uskyldig.

- Vi er veldig optimistiske. Vi tror at han blir løslatt i neste uke. Vi har fått syv dager på oss til å legge fram bevisene. Deretter skal påtalemyndigheten bruke ytterligere syv dager på å vurdere bevisene, sier Salvador Solima til Nettavisen.

- Fanget opp på kamera
Nasjonale politimyndigheter ble denne uken koblet inn i saken for å ettergå politiets etterforskning, samt vurdere parets alibi.

- National Bureau of Investigation (NBI), som er det føderale etterforskningsbyrået, har gjort funn som undergraver anklagene om at de var på åstedet da bortføringen skjedde. Fra klokken 15.30 til 16.30 var Berger og forloveden på den norske skolen, mens jenta ble bortført ved 16-tiden, sier Solima.

Jenta ble bortført i landsbyen Minglanilla, som ligger minst en times kjøring fra den norske skolen i Lahug i Cebu City hvor Bergers forlovede skulle melde seg på språkkurs. Etter skolebesøket skal paret ha sjekket inn på et hotell i Cebu City.

NBI har sett gjennom overvåkningsbilder fra Waterfront Lahug Hotel. Overvåkingsbildene bekrefter at paret sjekket inn på hotellet klokken 16.40 samme dag seksåringen ble bortført, skriver Cebu Daily News.

Politiet har ikke tatt hensyn til beviset fra NBI i siktelsen mot paret, men de nye bevisene vil fortløpende bli vurdert av påtalemyndigheten, skriver avisen.

- Anklagene er fabrikkert
Ellah Joy Pique ble bortført av to personer i en bil da hun sammen med andre barn gikk hjem fra skolen i landsbyen Minglanilla tirsdag 8. februar. Tre barn har utpekt Berger og forloveden som gjerningspersonene. Dette anses for å være politiets sterkeste bevis i saken.

Filippinske medier skriver også at politiet har knyttet Bergers forlovede til et annet kidnappingsforsøk på en 14 år gammel jente. Det angivelige kidnappingsforsøket skal ha skjedd noen uker før seksåringen ble bortført. Advokaten avviser beskyldningene.

- Dette er en annen ting som bare bekrefter at alle anklagene er fabrikkert, sier han.

Det er utlovet en dusør på til sammen 300.000 peso for informasjon som oppklarer kidnappingen og drapet. Dette utgjør 26.600 norske kroner i dagens kurs. Advokat Solima har antydet at dusøren har ført til løgnaktige påstander i saken.

- Politiet har nye spor i saken
Samtidig sier Solima at politiet har fått andre ledetråder i saken.

- Ifølge politiet så har de andre gode spor i saken. De har lokalisert kjøretøyet som ble brukt i bortføringen. Forhåpentligvis vil dette føre til at de rette gjerningspersonene snart blir pågrepet, sier han.

Seksåringen ble funnet drept nedenfor et stup på øya Cebu i forrige onsdag. Liket var inntullet i et pledd og lagt i en sekk. Det var ingen tegn til voldtekt, og dødsårsaken skal være et slag mot hodet.

Berger og forloveden ble pågrepet av politiet på den internasjonale flyplassen i Cebu forrige helg, etter at det ble frigjort en fantomtegning av de etterlyste gjerningspersonene. Advokat Solima mener hele saken er basert på en forveksling av identiteter.

Kommentarer til denne saken