Gå til sidens hovedinnhold

Dette blir blodig alvor, Norge!

- Nå møter vi lag av et helt annet kaliber, sier Camilla Herrem.

BEOGRAD (Nettavisen): Serbia, Tsjekkia og Ukraina er unnagjort. Nå venter Frankrike, Sverige og Danmark for de norske jentene i EM.

Det blir andre boller for Norge. Før turneringen startet sa TV 2-ekspert Randi Gustad til Nettavisen at både Frankrike og Danmark kunne kjempe om gull. Norge har også slitt mot disse nasjonene den siste tiden, og måtte tåle tap da de møttes i Møbelringen Cup noen uker før EM braket løs i Serbia.

Det hjelper heller ikke stort at det har kladdet mye for det norske laget så langt i turneringen. Mandag venter Frankrike, og da bør det løsne.

- Jevnest og bredest
Ifølge landslagssjef Thorir Hergeirsson er franskmennene det mest stabile og jevne laget i EM.

- Fra 2008 og fram til i dag er nok Frankrike det laget som har hatt størst kontinuitet og har også den jevneste og bredeste spillertroppen, sier han til Nettavisen.

- Norge, Sverige og Danmark har alle i denne perioden vært gjennom en del endringer i troppen- Alle disse kampene blir på en måte cupkamper, selv om de egentlig ikke er det.

Norge tar med seg fire poeng inn i mellomspillet, mens Frankrike, Danmark og Sverige alle tar med seg to hver. De tre lagene har allerede møtt hverandre i gruppespillet.

- Riktig, riktig gode
Det danske laget ledes av ringreven Jan Pytlick og består av mange unge, men spennende spillere. Hergeirsson er enig i at det kan bli medalje på våre naboer.

- De har masse unge spillere, som har fosset inn i det med stor selvtillit. Når de lykkes, flyter det meste, sier den norske sjefen.

- Så gjenstår det å se hvor godt de klarer å opprettholde dette trykket gjennom EM. På sitt beste er de riktig, riktig gode og kan ta en medalje, sier treneren.

Våre venner i øst, svenskene, har opplevd en stor opptur håndballmessig de siste årene. Under EM i 2010 var det nettopp de gule og blå Norge slo i finalen.

- Svenskene er som vanlig veldig analyserende, veldig systematiske og disiplinerte i alt sitt spill, sier Hergeirsson om det antatt svakeste laget Norge møter i mellomrunden.

- Et annet kaliber
En fordel for Norge er at vi møter disse nasjonene ofte, og slik sett kjenner lagenes styrker og svakheter godt.

- Jeg tror det blir få overraskelser. Alle kjenner hverandre rimelig godt, og har ulike erfaringer mot hverandre, sier den norske landslagssjefen.

- Så gjelder det å finne den rette inngangen til akkurat denne kampen. Det som har vært, har vært. I en ny kamp er det mulig å gjøre nye ting og levere nye prestasjoner.

Som nevnt har det kladdet litt innledningsvis for de norske jentene, og det har blitt flere slitekamper. Camilla Herrem har likevel tro på en opptur i mellomspillet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det gjelder å være konsentrerte. Dette er lag vi kjenner godt og som er av et helt annet kaliber, enn de vi har møtt så langt. Gjør vi dumme feil i angrep, blir det kontringer imot. Det har vi ikke fått tidligere i EM, sier hun til Nettavisen.

- Har det vært lit stang ut? Uflaks?

- Ja, vi har bommet mer enn det vi skal gjøre. Mot Ukraina stemte det ikke for noen, vi hadde litt uflaks, nå må vi heve prestasjonen og bare kjøre på.

- Håper det løsner
Selv om det er mesterskap ligger ikke jentene på latsiden, og treningene er fortsatt mange og harde. Søndag fikk de imidlertid en sjelden fridag.

- Vi får trent bra, og hardt. Det blir mye trening. Søndag hadde vi en fridag, så vi får håpe det løsnet litt i beina, slik at vi kan gi full gass mot Frankrike.

- Det er tross alt en styrke at vi har vunnet disse slitekampene. Det er ikke dårlige lag vi har møtt. Men nå vil vi heve oss, og det tror jeg går bra, sier Herrem.

Avkast mellom Norge og Frankrike er mandag kveld klokken 18.10. Allerede tirsdag venter Sverige, mens møtet med danskene spilles torsdag.

Kommentarer til denne saken