Stavanger Formannskap ga torsdag klarsignal til skjenking for hvermansen på Viking stadion. Tidligere har det kun vært VIP-gjestene som har kunnet ta seg en øl på fotballarenaen. Dermed blir Viking Stadion den første toppfotballarenaen i Norge til å tillate dette.

- Ikke bare for rike på VIP-plass
FrP, H, Pp, Venstre og en uavhengig representant sørget for flertall i Formannskapet.

- Før har man gjort forskjell på folk. Det er bra at man nå tar vekk dette skillet, at det ikke bare er de rike på VIP-plassene som har mulighet til å ta seg en øl under kampen. Det skal ikke være forskjell på Kong Salomon og Jørgen Hattemaker, sier FpU-formann Atle Simonsen til Nettavisen.

Atle Simonsen sitter selv i Formannskapet i Stavanger, og da møtet var over og vedtaket om alkoholservering klart dro han til DnB Arena hvor Stavanger Oilers spilte sluttspillskamp mot Vålerenga, for å ta seg - nettopp - en øl.

På hockeyarenaen har de denne sesongen hatt en prøveperiode om øl-servering for alle, og arenaen er den første toppidrettsarenaen i Norge hvor alle tilskuere har lov å nyte alkohol

Og det har gått så bra at Formannskapet i Stavanger nå skal utvide dette til å også gjelde fotballstadion i byen, der Viking spiller sine hjemmekamper.

- Per i dag er det kun lov å ha åpent i pauser og før og etter kamp. Det er naturlig start å begynne med, og hvis det går bra, så kan man diskutere om man skal gå lenger sier Simonsen, som påpeker at sjenkingen til nå foregår på egne avskjermete områder med alderskontroll.

Vil servere øl på alle arenaer
FpU-formannen håper nå at ølkranene blir å finne på alle arenaer i Tippeligaen og andre toppidretter framover, men mener klubbene selv må få bestemme om de ønsker dette.

- Jeg kan ikke forstå at det skal være lov å ta seg et glass vin eller en pils på teater, symfonikonsert og kino, men forbudt på folkelig kultur og underholdning som fotball og ishockey. Politikere på venstresiden må ta seg sammen, det er snakk om en øl og to til kampen, ikke flatfyll, sier Simonsen.

Han er sikker på at vedtaket kommer til å få ringvirkninger for idrettsnorge og at flere kommunepolitikere må ta stilling til idrettsskjenking

- Alternativet er at folk heller sitter hjemme i sofaen med øl i kjøleskapet eller på en sportspub. Jeg vil heller at folk skal komme på kamp, avslutter Simonsen.

Hva synes du? Er det bra at en fotballarena i Tippeligaen nå kan servere øl til alle i publikum over 18 år, og bør flere arenaer få lov til det samme? Diskutér under!