SOGNSVANN (Nettavisen): Kjetil Jansrud er tilbake i treningsrommet på Olympiatoppen, klar til å ta fatt på en ny sesong.

For første gang på flere år er han i gang med opptreningen til en ny vinter i alpinbakken uten skadeproblemer.

De fleste ville kanskje hatt vanskeligheter med å motivere seg etter å ha oppnådd det største innenfor deres idrettsgren, men OL-gull til tross, Kjetil Jansrud er toppmotivert.

- Jeg er absolutt like sulten på suksess. Jeg mener det er veldig lett å motivere seg når man er på topp. Motivasjonen er bedre enn den har vært på lenge. Det er egentlig ganske deilig, sier Jansrud til Nettavisen.

Få forandringer
Den sympatiske 28-åringen forteller at ikke mye har endret seg siden han ble olympisk mester i super-G i vinter.

- Det er ikke sånn at det er et korps som spiller i stuen min når jeg står opp om morgenen. Det er veldig rolig og overraskende likt som alle andre år. Hvis det er noe forskjell, er det litt mer trykk fra media og sponsorer. Men når det kommer til privatlivet mitt, er det veldig likt. Det er noe jeg trives best med, forklarer OL-mesteren.

- Det blir litt til hva man gjør det til. Det finnes flere medaljører som opp gjennom årene har melket de medaljene ganske mye. Man kan jo være med på hva som helst, hvis man vil det. Man kan nærmest være i TV-ruta i 24-7 hvis man ønsker det, men jeg har heller prøvd å ta den andre veien, forteller Jansrud.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vil vinne verdenscupen
Med fullt fokus på det som skal skje i bakken til vinteren, håper 28-åringen å kunne gi Aksel Lund Svindal og Marcel Hirscher kamp i verdenscupen sammenlagt.

Og han vet hva som må til for å klare det.

- Det avhenger veldig av hvordan jeg gjør det i storslalåm. Aksel har vært ekstremt stabil og vunnet begge cupene i fart, men han har likevel ikke vunnet sammenlagt på grunn av storslalåmen. Det må på plass. I tillegg må jeg ta et steg til i super-G og utfor, noe som er innenfor rekkevidde, forklarer 28-åringen.

- Jeg tror jeg har flere steg inni meg til å bli enda bedre. Jeg har fortsatt noen steg å ta fysisk. I fjor gjorde jeg en bra jobb, men det ble litt amputert fordi jeg drev med rehabilitering, forteller Jansrud.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Vanskeligere oppgave
De siste 15 årene har det vært et tydeligere skille i alpint blant hvem som satser på fartsdisiplinene og hvem som satser på slalåmøvelsene.

Ettersom flere utøvere spesialiserer seg på de ulike grenene tror Jansrud det blir vanskeligere å oppnå suksess i samtlige øvelser. Likevel mener Vinstra-gutten det på ingen måte er umulig.

- De som gjerne innstiller seg på fartsdisiplinene henger ikke med de gutta som trener 10 000 portpasseringer i året. De som trener mest blir best, men jeg har et håp om at vi kan være gode i fart og i tillegg gjøre en god jobb i storslalåm. Jeg tror det skal være mulig å gjøre begge deler, sier Jansrud.

Marcel Hirscher vant verdenscupen sammenlagt i vinter med sine 1222 poeng. Jansrud fikk en noe forsinket start på sesongen på grunn av kneskaden han pådro seg i VM sesongen før, men kjempet seg til slutt til en 6. plass i sammendraget, med 657 poeng.

Allerede om to uker samles landets beste alpinister i Italia. Da starter jobben for Jansrud i jakten på verdenscuptrofeet.