Søndag begynner det store franske etapperittet Paris-Nice. En 6,7 kilometer lang individuell tempoetappe er det første som møter rytterne.

Den går i den franske byen Maurepas, som ligger like utenfor den franske hovedstaden.

Det er to nordmenn på start, Alexander Kristoff og Lars Petter Norhaug. Mens sistnevte blir en hjelperytter for sine kapteiner, Richie Porte, Geraint Thomas og Bradley Wiggins, får Kristoff kjøre for egne sjanser.

Den norske sprinteren har hatt en flott sesongstart, med tre etappeseire i Tour of Qatar og én i Tour of Oman.

Nå går han for sin første etappeseier i etapperittet Paris-Nice.

- Fysisk sett er han i rute og treningsverdiene hans er gode. Problemet denne gang, er imidlertid at han har relativt få rundt seg som kan hjelpe ham i en avslutning, sier Kristoffs trener, Stein Ørn, til Procycling.no.

Katjusja-rytteren vil kun ha med seg Jacobo Guarnieri til å hjelpe seg i spurtene, fordi det russiske laget prioriterer å ha med ryttere fra hjemlandet.

Det legger likevel ikke en demper på målet til Oslo-gutten. Treneren forteller til sykkelnettstedet at Kristoff har størst vinnermulighet på de tre første etappene, i tillegg til den femte etappen fra Saint-Étienne til Rasteau.

- Forhåpentligvis er det i år at Alexander vil ta sin første seier i dette prestisjetunge rittet, men hovedfokuset er å komme ut av perioden med oppadstigende form, sier Ørn.

Etapperittet avsluttes med en ny individuell tempoetappe fra Nice til Col d'Èze søndag 15. mars.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED