Gå til sidens hovedinnhold

- Dette burde ikke ha skjedd

Det ble bare nesten for Arsène Wengers menn.

HTML EMBED

BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL 0-2 (3-3):

Det var få som hadde levnet Arsenal store sjanser til å gå videre til kvartfinalen i Champions League, etter at de tapte den første kampen mot Bayern München 3-1 hjemme på Emirates.

Men onsdag kveld var de nær med å sjokkere tyskerne da de vant returoppgjøret på Allianz Arena 2-0 etter scoringer av Olivier Giroud og Laurent Koscielny.

Dessverre for gjestene holdt det ikke til videre avansement ettersom Bayern München gikk videre på bortemålsregelen.

Arsenal-spillerne var naturligvis skuffet etter kampen.

- Vi ga alt i kveld. Vi visste etter den første kampen at det ville bli vanskelig. Det var tøft mentalt. Hvem vet hva som hadde skjedd om vi hadde hatt ti minutter til?, sier Arsenal-kaptein Mikel Arteta til UEFA.com etter kampen.

Til tross for avansement virket ikke Bayern Münchens Arjen Robben å være veldig fornøyd etter kampen.

- Vi skulle aldri ha latt dette skje. Arsenal hadde ingenting å tape, vi burde ha gitt de mer kamp. Kanskje var dette en oppvekker for oss, sier Robben til UEFA.

Men det holdt uansett ikke for Arsenal og dermed er samtlige engelske lag slått ut av årets Champions League-turnering.

Vi må faktisk helt tilbake til 1996 siden sist kvartfinalene i Champions League ble spilt uten noen engelske lag.

Alsaker: - Naturlige svingninger
Men fotballkommentator i TV 2, Øyvind Alsaker, tror ikke vi er i ferd med å se en maktskifte i europeisk fotball.

- Ser man på de engelske lagene i Champions League denne sesongen, så vil jeg vel si at Manchester City var den største skuffelsen. Men City er ferske i turneringen og kom i en vanskelig gruppe med både Real Madrid og Dortmund. Med Manchester United så må vi vel være så ærlige og si at de var en dommerfeil fra å slå ut selveste Real Madrid, sier Alsaker til Nettavisen.

- Jeg sa vel før sesongen at både Chelsea og Arsenal hadde bedre spillere for fire-fem år siden. Når det gjelder Arsenal så tenker jeg at de må hente enda bedre spillere enn de har gjort til nå. Så tror jeg også at Wenger må tenke litt annerledes. Han vil gjerne spille på sin måte uansett hvilke spillere han har og hvem han møter, men det går bare når laget er godt nok. Men jeg er ikke bekymret for Arsenal, sier Alsaker, som tror Wengers menn snart kommer sterkere tilbake.

Vanskelig utgangspunkt
Arsenal skaffet seg et fryktelig utgangspunkt da de tapte hele 3-1 i den første åttendelsfinalekampen mot Bayern München hjemme på Emirates.

Onsdag kveld var det klart for returoppgjøret på Allianz Arena.

For å ta seg videre til kvartfinalen trengte Arsenal å score minst tre ganger mot det tyske storlaget.

Men det startet meget lovende for Arsène Wengers menn.

Det skulle ikke ta mer enn tre minutter før Arsenal gikk opp i ledelsen 1-0.

Theo Walcott kom seg fri på kanten før han la inn til lagkamerat Olivier Giroud foran mål. Franskmannen gjorde ingen feil og satte ballen opp i nettaket fra tre meter.

Dermed var håpet tent for gjestene.

Dessverre slet Arsenal med å leve opp til den strålende åpningen utover omgangen. For i stedet var det hjemmelaget som presset på for utligning.

31 minutter ut i kampen fikk Thomas Müller en stor mulighet da han Per Mertesacker rotet det til i Arsenal-forsvaret. Müller fikk ballen fra syv meters hold, men vinkelen ble for skrå for den tyske landslagspilleren, som traff nettveggen.

Minuttet senere fikk Arsenal en overgangsmulighet. Men denne gangen var Giroud litt for sent ute fra å sette ballen i mål, etter at Walcott nok en gang la et godt innlegg foran Bayern München-målet.

Flere sjanser ble det ikke før hvilen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Arsenal.

Dramatisk slutt
Etter pausen bølget spillet noe mer enn det gjorde i første omgang.

Fire minutter ut i omgangen var Toni Kroos nære med å utligne for hjemmelaget da han forsøkte seg med en frekk avslutning fra 22 meter. Men skuddet gikk like til side for mål.

68 minutter ut i kampen holdt Arjen Robben på å score da han kom alene med keeper. Men Nederlenderen klarte ikke å overliste Lukasz Fabianski i Arsenal-målet.

I stedet økte Arsenal ledelsen fem minutter før full tid, da Laurent Koscielny headet inn 2-0 for gjestene.

Dessverre for de tilreisende fra London klarte ikke Arsenal å sette inn det tredje og avgjørende målet før dommeren blåste av for full tid. Og dermed er Bayern München klare for kvartfinalen.

City-spiss sendte Málaga videre
I onsdagens andre åttendedelsfinale var det spanske Málaga som kunne slippe jubelen løs, etter å ha slått Porto 2-1 sammenlagt.

Spanjolene hadde tapt første oppgjøret 1-0 i Portugal, men onsdag kveld sørget Isco og Manchester City-spiss Roque Santa Cruz for at Málaga vant 2-0 hjemme på La Rosaleda.

Dermed er Málaga det tredje spanske laget som er klare for årets kvartfinaler i Champions League.

Kvartfinalene blir trukket fredag.

HTML EMBED
Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken