Gå til sidens hovedinnhold

Dette elsker Papiss Cissé

Dessverre holdt det ikke for Newcastle.

NEWCASTLE - BENFICA 1-1: (2-4 sammenlagt):

Papiss Cissé elsker å score mål, og spesielt elsker han å score dem på St. James' Park i Newcastle.

Før torsdagens Europa League-kvartfinale mot Benfica hadde spissen nettet i de fire siste kampene han hadde spilt på Newcastles hjemmearena.

Og mot storlaget fra Portugal skulle senegaleseren gjøre det igjen. Med 20 minutter igjen av kampen ga han nemlig hjemmelaget nytt håp om avansement.

- Et bra forsøk
Det ble imidlertid med håpet. Benfica utlignet helt på tampen og tok seg videre med 4-2 sammenlagt.

- To mål er vanskelig å hente inn, men vi gjorde et bra forsøk. Vi hadde fansen på vår side og Papiss' mål ga oss et løft. Han scoret jo to, men ett var offside, sier Shola Ameobi til ITV.

- Det var nok litt for mye å hente inn. Vi viste dem lite respekt, men visste også at de er et bra lag. Noen ganger måtte vi være forsiktige, hadde Benfica scoret hadde det vært over, sier han.

Ameobi er likevel stolt over det Newcastle har utrettet i Europa League denne sesongen.

- Dette har betydd mye for oss og vi har gitt alt. Vi tar med oss mye erfaring videre. Det er en bra prestasjon å komme til kvartfinale, sier spissen.

Fem strake
Benfica vant den første kampen med 3-1 i Portugal og det var en tøff oppgave Newcastle sto overfor, men Cissés scoring i det 71. minutt ga altså spenning.

Hans femte strake på St. James' Park.

Innbytter Hatem Ben Arfa viste driblekunster, mistet ballen, men fikk likevel gitt til Shola Ameobi. Han slo inn til Cissé som fikset 1-0-ledelsen til vertene.

Endelig for spissen, som også hadde scoret tidligere i kampen, men da blitt avblåst for offside. Dette betyr også at Cissé er toppscorer for Newcastle i europacupen i år.

Newcastle var bare ett mål unna avansement på bortemål nå og satte inn en sluttspurt. Minutter etter scoringen ropte Cissé på straffe, men ble oversett av pipeblåseren.

Spikeren i kista
Benfica var heller ikke ufarlige, og store, sterke Oscar Cardozo fikk en brukbar mulighet mot slutten, men Tim Krul var patent.

Ben Arfa var aktiv etter innhoppet i andre omgang, og kom til et par farlige muligheter mot slutten, men portugiserne holdt unna og fikk belønning på tampen.

Da satte Eduardo Salvio det definitive spikeren i Newcastle-kista, og gjestene kunne juble for avansement i Europa League.

Kommentarer til denne saken