ARSENAL – WIGAN 4-0:

Arsene Wenger har måttet se to av de mest rutinerte stjernene i Arsenal forlate Emirates i løpet av sommeren. Emmanuel Adebayor og Kolo Toure tok sine hatter og stakk til pengesterke Manchester City.

Men til tross for to innbringende salg hentet ikke Arsenal noen store stjerner som erstattere.

Det største kjøpet var den 23-årige belgieren Thomas Vermaelen fra Ajax, hentet for ti millioner euro.

LIVE 19.00: Aalesund - Brann
LIVE 18.30: West Ham - Liverpool

Men da Vermaelen stanget inn 1–0 mot Wigan, sitt tredje mål for sesongen, var nok de fleste Arsenal-fans fornøyd med signeringen.

Og etter at han tre minutter etter hvilen plasserte ballen i vinkelen bak Chris Kirkland, ser belgieren allerede ut som et av de beste kjøpene i Premier League.

I alle fall er han Arsenals toppscorer akkurat nå, med sine fire mål, hvorav tre er kommet i Premier League.

- La oss være ærlig for en gangs skyld. Jeg trodde han kunne tilpasse seg kjapt, men kanskje ikke så kjapt som dette, spøkte Arsene Wenger til Sportinglife etter kampen. Franskmannen var naturlig nok strålende fornøyd med sin belgiske nysignering.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Van Persie tilbake
Fornøyd var nok supporterne også med å se et sprudlende hjemmelag. Med Robin Van Persie tilbake fra start tok Arsenal kommandoen i kampen. Til tider ble Wigan redusert til statister, mens de rødkledde viste vakkert spill.

Flere ganger skapte de farligheter, men effektiviteten var ikke mye å skryte av.

Først da en corner fra Robin Van Persie landet på pannebrasken til Thomas Vermaelen i det 25. minutt, kunne Arsenal slippe jubelen løs. 1-0-scoringen var både etterlengtet og fortjent.

Men ellers slet Arsenal med å øke denne ledelsen, til tross for dominansen i banespillet.

Derfor var nok ikke Arsene Wenger veldig fornøyd da Wigan begynte å nærme seg på slutten av førsteomgangen. I det 38. minutt fikk Emerson Boyce hodet på en corner, men Arsenals italienske sisteskanse Vito Mannone kom seg på streken og fikk avverget. På den påfølgende returen lyktes ikke Wigan heller.

Belgisk perle
Men om Wigan var uheldig i den situasjonen, kan de prise seg lykkelig over at de gikk til pause med bare 1-0 i protokollen. For da Cesc Fabregas fant Van Persie inne i feltet burde nederlenderen ha doblet ledelsen. Avslutningen gikk imidlertid utenfor Kirklands mål.

Likevel skulle det ikke drøye lenge etter hvilen før Arsenal fikk målet de jaget. Thomas Vermaelen spilte vegg med Emmanuel Eboue, fikk ballen tilbake og plasserte ballen i vinkelen. Et vakkert mål av belgieren, som for alvor har vist seg fram i Arsenal-trøya.

Enorm Arsenal-dominans
Og om Arsenal dominerte i førsteomgang, var andreomgangen enda verre/bedre. Wigan så til tider ut til å ønske at kampen var ferdig snart. Wengers gutter holdt i ballen, spilte rundt rådville Wigan-spillere og det var bare et spørsmål om tid før ledelsen ble større.

Bare ti minutter etter Vermaelens andre scoring, ble det nok en scoring for de rødkledde.

Clichys innlegg fant Eduardo som klinte til på volley. Den gikk i stolpen, og etter hvert ble returen kranglet ut til Eduardo som fikk nok et forsøk. Kroaten klinte til, ballen endret retning da den traff Eboue og gikk inn i det lengste hjørnet.

Deretter, og kampen ut giret Arsenal ned, og Wigan fikk noen muligheter. Paul Scharner lirket ballen over målstreken, men da var det allerede blåst for offside.

- Vi var svært dårlige i prestasjonen vår i dag. Jeg kan ikke ta noe positivt fra denne kampen, sier Roberto Martinez til Sportinglife etter kampen.

Og da man trodde kampen skulle ebbe ut med 3-0, dukket Fabregas opp på første stolpe og øg sørget for et enda mer ydmykende tap for Wigan. For Wengers mannskap var det et særdeles viktig resultat, etter to strake tap i ligaen mot konkurrentene Manchester City og Manchester United.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!