Satiremagasinet Charlie Hebdo har holdt det gående siden 1970 og har sparket mot krefter som ytre høyre, katolisismen, islam, jødedommen, politikken og kulturlivet. Magasinet har gjort seg gjeldende som antireligiøst og venstrevridd.

Her kan du se noen av de kontroversielle forsidene og andre eksempler på magasinets humor og satire.

Venstrevridd

Tegneren og tidligere redaktør Stephane Charbonnier (Charb), som er en av de drepte i angrepet onsdag, uttalte i 2010 at magasinet forfekter alle komponenter i venstresidens pluralisme.

Magasinet har flere ganger trykket karikaturer som skal forestille profeten Mohammed, slik de også har tatt for seg andre helligdommer.

Muhammed som "gjesteredaktør"

"100 piskeslag dersom du ikke allerede er død av latter", lød teksten til tegningen på en av de kontroversielle forsidene, 3. november 2011. Denne utgaven var for anledningen omdøpt til "Charia Hebdo" og vitset med at Muhammad var gjesteredaktør. Dette skapte reaksjoner. Magasinet ble i forkant utsatt for et angrep med brannbombe og nettsiden deres ble hacket. Da hadde coveret vært ute på sosiale medier noen dager.

Hyller magasinet

Midt i sorgen og fordømmelsen av terrorangrepet, har flere gått ut og hyllet magasinet.

- Charlie Hebdo er et symbol på ytringsfriheten i Frankrike, sier Anthony Bellanger, visegeneralsekretær i IFJ.

- Det å angripe en redaksjon og drepe journalister er det samme som å angripe yrket som helhet og demokratiet, uttaler han ifølge ifj.org.

Les også: - Norske medier har vært feige

Kristendommen har ikke fått unslippe Charle Hebdos penner og tusjer. Bildet under viser forsiden som magasinet kunne vise fram 19. desember i fjor - i anledning julen og feiringen av Jesu fødsel.

HTML EMBED

Nyheten i desember om at Sony Pictures var blitt hacket - angivelig av Nord-Korea, ble tema for vitsing i Charlie Hebdo. Nord-Korea likte ikke filmen "The Interview", der man harselerer med Nord-Koreas leder, og det franske satiremagasinet lot seg ikke be to ganger.

HTML EMBED