Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er din sjanse, Jonjo!

Brendan Rodgers hinter om at unggutten skal erstatte Steven Gerrard.

Jonjo Shelvey ble hentet til Liverpool fra Charlton av Rafael Benítez i 2010, men den unge midtbanemannen fikk aldri muligheten til å jobbe med spanjolen.

I stedet fikk han sporadiske sjanser av Roy Hodgson og Kenny Dalglish som etterfulgte Benitez i sjefsstolen på Anfield.

Shelvey har lenge blitt sett på som et stort talent, med et råmateriale og potensial som få kan matche, men 21-åringen har slitt litt med å forvalte dette talentet.

I TV-serien «Being Liverpool» gir nåværende Liverpool-manager Brendan Rodgers også uttrykk for at han har stor tro på Shelvey, og unggutten har fått flere sjanser denne sesongen.

Midtbanespilleren har imidlertid variert voldsomt i prestasjonene. I møtet med Manchester United ble han for eksempel sendt av banen, mens han ble den store helten mot West Ham.

- Vært vanskelig
Nå som Steven Gerrard er ute i sesongens to siste kamper, hinter Rodgers om at den 21 år gamle Shelvey er aktuell til å fylle skoene til kapteinen i møtene med Fulham og QPR.

Rodgers mener det nå er på tide at unggutten virkelig viser hva han er lagd av.

- De siste månedene har vi kun hatt én kamp i uken, og da har han ikke vært på laget. Det har vært vanskelig for ham å kapre en plass, da, sier Rodgers til Liverpools nettside.

21-åringen har imidlertid fått rikelig med spilletid på klubbens U21-lag, og i 1-1-møtet med Manchester United nylig, vartet han opp med en perlescoring.

- Alle som så den kampen vet at han har utrolige kvaliteter. Kraften og kvaliteten i skuddet mot Manchester United viser hva han er i stand til, sier nordiren.

- Shelvey er aktuell for de neste kampene. Det er også de andre som har vært strålende på trening og vist at de har et ønske om å spille for Liverpool, sier Rodgers videre.

(se supermålet til Shelvey her)

HTML EMBED

I Liverpool har Shelvey på mange måter blitt en kulthelt siden ankomsten i 2010, selv om det nok ikke er prestasjonene, enn så lenge, som er hovedgrunnen til dette.

Shelveys karakteristiske utseende er for eksempel én ting som har blitt lagt merke til. 21-åringen mistet alt håret på grunn av sykdom som ung, og har ikke fått hårveksten tilbake.

Det at 21-åringen sluttet i West Ham, fordi broren ikke fikk spille der, er også en historie som har gjort Shelvey til en favoritt blant mange fotballsupportere.

- Konkurranse
Siden brassen Philippe Coutinho kom til Liverpool fra Inter i januar, har kampen om en plass på laget blitt enda tøffere for Shelvey. Rodgers tror konkurransen mellom ungguttene er sunn.

- Vi ønsker konkurranse om plassene her. Vi håper å skape ytterligere konkurranse på mange plasser i løpet av sommeren. Det har ikke vært nok konkurranse her, sier han.

- Når du henter inn unge, gode spillere, får du alltid en reaksjon hos de andre. Jonjo er en av de som har svart med å jobbe enda hardere, og vist at han vil være en del av laget.

Rodgers mener Shelveys innstilling er akkurat det Liverpool trenger.

- Det de unge spillerne må gjøre, er det han har gjort. Han har prøvd å jobbe hardt og gjøre det bra. Skulle sjansen komme, er han nødt til å ta vare på den, sier manageren.

Liverpool-sjefen tror ikke det vil legge ekstra press på ungguttene at en rutinert herre som Steven Gerrard nå er borte, på grunn av en operasjon i skulderen.

- Om du er ung, og spiller ved siden av Steven Gerrard og Jamie Carragher, eller en annen rutinert spiller, er det en fordel, selvfølgelig, sier Rodgers.

- Men når Steven ikke er på banen, så håper du som manager at de unge spillerne skal komme inn å påta seg det ansvaret han vanligvis tar, sier nordiren.

Om Shelvey får sjansen i Gerrards fravær får vi svaret på søndag. Liverpool gjester Fulham på Craven Cottage klokken 16.

Kommentarer til denne saken