Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er dobbeltmoral, Gro

Siv Jensen er ikke nådig i sin kritikk av Skatte-Gro.

Nettavisen kunne mandag avsløre at «landsmoder» Gro Harlem Brundtland har spart hele 800.000 kroner på et skattesmutthull mens hun har bodd i Nice i Frankrike.

Avsløringene rundt eks-statsministerens skatteforhold har skapt høye bølger i det politiske miljøet i Norge. I tillegg til skattesparingen, har Brundtland også fått dekket hofteoperasjon i Norge.

- Gro bestemmer selv hvor hun bor, men regjeringen og Stortinget bestemmer hva slags skatteregler det skal være. Det er feil at det skal være mulig. Derfor har vi allerede fremmet forslag om endring, sa Stoltenberg mandag, men ønsket ikke å kritisere Gro for å ha utnyttet smutthullet.

Forundret over Ap
Frps Siv Jensen er derimot ikke like snill.

- Først og fremst vil jeg understreke at hun ikke har gjort noe ulovlig. Men det er jo underlig at en tidligere statsminister for Arbeiderpartiet, som i alle år har prediket skattemoral, ikke har oppdaget at hun har vært nullskattyter. Det burde ringt mer enn én bjelle, sier Frp-formannen til Nettavisen.

200.000 kroner i sparte skatteutgifter årlig er overhodet ikke noe man overser, mener Jensen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

204680

- Hun må ha vært klar over smutthullet som hun har nytt så godt av, det er jo helt klart, mener Jensen.

Hun er svært kritisk til at Ap-toppene har vært svært tilbakeholdne med sin kritikk av partifellen.

- Dersom dette hadde handlet om en eks-statsminister fra et annet parti, ville pekefingrene vært harmdirrende i Ap. Nå er det musestille, sier Siv Jensen.

- Hun har altså ikke gjort noe ulovlig, men det er både et moralsk aspekt og moralsk ansvar her. Det denne saken forteller meg, er at du kan være aldri så mye sosialdemokrat - men når det kommer til din egen lommebok, så er det helt andre spilleregler som gjelder, poengterer hun overfor Nettavisen.

- Velkommen hjem
Høyre og nestleder Per Christian Foss legger derimot ikke bredsiden til i omtalen av Gro-saken. Erna Solbergs pressetalsmann, Odd Sevje, sier til Nettavisen at Per Christian Foss har håndtert saken for Høyre. Til TV 2 Nyhetene sier Foss:

- Hjertelig velkommen hjem til å betale skatt i Norge. Det er et godt land å bo i.

Heller ikke KrFs Dagfinn Høybråten vil kritisere Gro. Han har takket nei til å kommentere saken, sier hans informasjonssjef Erik Lunde i KrF.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken