Edvald Boasson Hagens lag, MTN Qhubeka, har presentert sitt Tour de France-lag. Uten én kaptein på laget å kjøre for, har rytterne fått frie tøyler til å gå i brudd og kjempe om etappeseirer.

Det kan gi norsk jubel i Frankrike.

Likevel er det noen ryttere som samarbeider tettere enn andre på laget. Tyler Farrar og Reinardt Janse van Rensburg blir trekt fram som to av de rytterne som vil være til størst hjelp for vårt norske sykkelhåp under årets Tour.

LES OGSÅ: Her er alle Tour-troppene
LES OGSÅ: - De kjemper om NM-gull, men tjener ikke mer enn gjennomsnittlige OBOS-ligaspillere

Til Nettavisen bekrefter Boasson Hagen at disse to syklistene vil være viktige spillebrikker i kampen om etappeseirer for rudsbygdingen.

- Hele laget hjelper hverandre. Reinardt Janse van Rensburg og Tyler Farrar vil likevel hjelpe meg aller mest, forteller Boasson Hagen til Nettavisen.

Posisjoneringshjelp
De to rytterne vil ha i hovedoppgave å passe på Boasson Hagen, og sørge for at han holder seg unna trøbbel. Byr sjansen seg, vil de likevel få prøve å gå for seirer selv også.

- De er veldig viktige for meg. Det er utrolig viktig å ha folk til å holde deg langt framme i feltet, uten at jeg trenger å bruke for mye krefter selv. Vi har ikke noe langt spurttog, slik som mange andre, men de to vil hjelpe meg, forklarer det norske sykkelhåpet.

Tidligere etappevinner
Amerikanske Tyler Farrar er den mest profilerte av de to hjelperne. Han har vunnet en etappe i Tour de France, tilbake i 2011, og har også etappeseirer fra både Giro d'Italia og Vuelta a España. Denne sesongen er han likevel klar over sin rolle i laget.

- Jeg sykler for å hjelpe Eddy. Det har gått bra så langt, og jeg tror det vil fungere bra, fortalte Farrar til Cyclingnews i forbindelse med oppkjøringsrittet Criteritum du Dauphine.

Farrar var kjent som en av verdens beste spurtere for omtrent fem år siden. Etter det har det stagnert litt, men han har fått en ny start i MTN-Qhubeka, i sin nye rolle som hjelperytter.

- Det blir gøy med Tour de France. Det er noen år siden jeg har syklet det nå, og det er kult å være en del av dette laget. Jeg har mye erfaring som jeg håper kan bidra til at laget gjør en god Tour, sier amerikaneren.

LES OGSÅ: Slik sykles årets Tour de France
LES OGSÅ: Dette er favorittene i årets Tour

Allerede suksess
Den andre hjelperen er Reinardt Janse van Rensburg fra Sør Afrika. 26-åringen har vært nasjonal mester på tempo, og vil fungere som en opptrekker samtidig som han kan hjelpe til med å kjøre inn eventuelle brudd.

Sammarbeidet mellom van Rensburg og Boasson Hagen viste seg tydelig i Criteritum du Dauphine, da nordmannen sikret flere topp-plasseringer.

Boasson Hagen var ikke rask nok i spurtene for å sikre etappeseier, men om noen av de beste spurterne er borte, vil hjelpen fra van Rensburg føre hele veien til norsk jubel.

Kjempegod i smågrupper
TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, tror Boasson Hagen må være kvitt de raskeste spurterne for å ha sjanse på etappeseier.

- Edvald vil nok ikke ha sjans i noen massespurt. Til det er han en alt for dårlig spurter. Men Edvald er en veldig sterk rytter som tåler kuppert terreng. Og sitter Edvald med i en litt mindre gruppe, kan han fort vinne en etappe. For han er kjempegod til å avgjøre i små grupper, forklarer sykkeleksperten til Nettavisen.

De aller største sjansene for etappeseier for Boasson Hagen, finner vi på mellometappene, mellom Pyreneene og Alpene, tror Kaggestad.

- På mellometappene vil det være etapper hvor sammenlagtkanonene tar det litt rolig, og brudd kan gå inn - da vil Edvald ha gode muligheter, sier han.

Syklisten selv har tro på at han kan kjempe om seirer tidligere enn det også.

- Rollen min i Touren er ganske fri. Det gir meg mye mer muligheter enn tidligere år. Den første uka er nok da jeg har størst muligheter. Der er jeg både fri til å gå i brudd og spurte i eventuelle massespurter. Jeg har ikke plukket ut noen enkeltetappe, men i den første uka er det flere gode muligheter, sier Boasson Hagen om sine Tour-sjanser.