Gå til sidens hovedinnhold

Dette er en «krypkjeller» ifølge eieren

Den påstanden er bygningsrådet i Kragerø ikke enig i. Nå må trolig hyttebyggeren fra Oslo rive den halvferdige hytta.

(Telemarksavisa): Bygningsrådet var på befaring på eiendommen i Kragerøskjærgården tidligere denne uken. Etter befaringen var bygningsrådet ikke i tvil om at hytta bygges i strid med tillatelsen fra 2005.

Det var de heller ikke i oktober i fjor, da saken var til behandling første gang. Denne gangen var det klagesaken som ble behandlet.

Fort høyt
Bygningssjefen mener at hytta blir liggende nesten en etasje for høyt i terrenget, siden den er plassert oppå et over 100 kvadratmeter stort betonglokk. På tegningene fra 2005 er det vist at hytta skal følge terrenget.

Hyttebyggeren kaller området under betonglokket for krypkjeller. Men det var lite kryping å se under bygningsrådets befaring på stedet.

– Det var jo en halvmeter fra hodet og opp til taket i kjelleren, uttalte ett av bygningsrådsmedlemmene til TA etter befaringen.

- Terrenget fallende
Hyttebyggerens advokat har hevdet at hytta er plassert riktig sted og med riktig høyde, i henhold til den tillatelsen som er gitt. Krypkjelleren har blitt såpass høy, siden terrenget var fallende, påpeker advokaten.

Bygningssjefen har antydet at arbeidene som er gjort på tomta kan bli stående, men da må det fjernes en etasje fra hytta.

Fylkesmannen får nå klagesaken.

Les flere saker fra Telemarksavisa her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken