Gå til sidens hovedinnhold

Dette er en smule snodig

Portugiserne kunne like gjerne holdt med Chelsea.

BENFICA - CHELSEA 0-1:

Benfica var det eneste portugisiske laget i aksjon under Champions League-kvartfinalene tirsdag kveld. Det var også det eneste laget uten en portugiser i startoppstillingen.

Totalt spilte fire lag, Benfica, Chelsea, Real Madrid og APOEL Nicosia. De tre øvrige lagene hadde to eller flere portugisere på banen fra start. Benfica hadde altså ingen.

Mange i aksjon
Chelsea, som møtte nettopp Lisboa-laget, hadde Raul Meireles og Paulo Ferreira med fra start. Real Madrid hadde Cristiano Ronaldo og Fabio Contrao på banen fra start, mens APOEL Nicosia startet med portugiserne Paulo Jorge, Nuno Morais, og Helio Pinto. APOEL hadde også Helder Sousa fra Portugal på benken, mens Chelsea hadde Bosingwa som innbytter.

Benfica var imidlertid ikke helt blottet for folk fra egen nasjon. På benken satt Eduardo, Miguel Vitor og Nelson Oliveira, alle fra Portugal. Ingen av dem kom på banen.

I startoppstillingen hadde klubben i det minste fem brasilianere, som snakker portugisisk. Ellers er det kanskje også verdt å nevne at ni av de elleve fra start var fra Sør-Amerika.

Torres på topp
I løpet av de første 45 minuttene på Estadio da Luz kom heller ingen portugisere på scoringslisten. Ingen fra Sør-Amerika, England, Belgia, eller Spania heller for den del.

Det sto nemlig målløst til hvilen. Begge lag hadde skapt farligheter, men de helt store sjansene hadde uteblitt. Det var nok likevel hjemmelaget som var nærmest å ta ledelsen.

I det 20. minutt lurte storvokste Oscar Cardozo seg inn bak Chelsea-forsvaret og fikk avsluttet fra rundt syv meters hold. Et lurt løp av spissen, men avslutningen gikk utenfor mål.

For Chelsea hadde Fernando Torres fått tillit på topp og spanjolen var tidvis aktiv. Spissen fikk vist noen fine nedtak og mottak, men de helt farlige sjansene kom han ikke til.

Portugiseren som var nærmest scoring i første omgang var Raul Meireles. Den tidligere Liverpool-mannen banket til rett før pause, men Benfica-keeper Artur Moraes slo til corner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kalou ble helten
Benfica startet andre omgang i hundre og så ut til å feste t grep om kampen, men i det 61. minutt var Juan Manuel Mata svært nær ved å sende gjestene foran i Lisboa.

Et lang ball fra Petr Cech havnet etter hvert hos spanjolen, mye takket være en klønete Benfica-keeper, men fra spiss vinkel sto stolpen i veien for den gode Chelsea-spilleren.

Noen minutter senere var hjemmelaget farlig frampå. Oscar Cardozo fikk ballen på bakerste stolpe og brukte hodet slik han pleier. Cech var med på notene og fikk avverget.

Først etter 75 minutter skulle det imidlertid bli målsus. Torres fikk ballen av Ramires og chippet den flott videre til Salomon Kalou. Ivorinaeren satte inn et utrolig viktig Chelsea-mål.

Scoringen slo noe av luften ut av hjemmelaget, som aldri helt klarte å reise seg igjen, selv om det hadde noen brukbare sjanser til å utligne mot tampen av oppgjøret.

Flere mål ble det imidlertid aldri og det betyr at Chelsea har et glimrende utgangspunkt før returen på Stamford Bridge.

- Strålende
Midlertidig Chelsea-manager Roberto Di Matteo var strålende fornøyd etter kampen.

- Det er fantastisk, og vi kunne ikke ha bedt om et bedre resultat. Prestasjonen var strålende, vi så solide ut i forsvar, var godt organisert og jeg hadde alltid troen på at vi skulle score, sier Di Matteo ifølge The Guardian.

Han garanterer at Chelsea ikke tar noe for gitt, til tross for et strålende utgangspunkt før returmøtet på Stamford Bridge 4. april.

- Vi har satt oss selv i en god posisjon, men det er ikke et resultat man kan stole på før hjemmekampen. Det er kun ett mål. Hvis man ser på hva Benfica har prestert i Champions League i år, er det ikke noe som gjør at vi sover veldig godt om natten. De har hatt noen fantastiske resultater, og vi kan ikke gå rundt og tenke at vi er videre allerede, sier Chelsea-sjefen.

Kommentarer til denne saken