Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er et attentatforsøk

Fem drept – 13 skadet. Mann (38) mistenkt for angrep mot kongefamilien i Nederland. Se video Les også: Bil kjørte inn i folkemengde

En bil pløyde inn i bil i den store folkemengden som fulgte den kongelige prosesjonen i byen Apeldoorn i Nederland torsdag.

Fem alvorlig skadet
Nederlandsk presse var tidlig ute med å antyde at villmannskjøringen kan ha vært et attentatforsøk mot dronning Beatrix (71) under feiringen av den nasjonale helligdagen Dronningdagen i byen, som ligger om lag ni mil øst av Amsterdam. Torsdag kveld melder NTB at politiet mistenker bilføreren for angrep mot kongefamilien.

Fem personer er bekreftet omkommet og 13 er skadet, fem av disse alvorlig. Ingen kongelige ble rammet i angrepet, bekrefter nederlanske myndigheter overfor nyhetsbyrået Reuters.

Den svarte Suzuki-personbilen var bare fire-fem meter unna å treffe den åpne bussen som fraktet dronning Beatrix og kongefamilien. Den ville ferden endte da føreren krasjet i et steinmonument.

Mannen, en nederlandsk statsborger, ble selv livstruende skadet og fraktet til sykehus for operasjon, melder Radio Nederland (RN).

Anklager Ludo Goossens antyder overfor RN at mannen var i klammeri med militærpolitiet i forkant av situasjonen.

- Ikke terror
- Så langt har vi ingen indikasjoner på at dette kan knyttes opp mot terror-aktiviteter, sier Goossen som slår fast at mannen opererte på egenhånd, ifølge Reuters.

Sky News har snakket med et øyenvitne som forteller at hun så et 20-talls personer fly gjennom luften da bilen braste inn i mengden og forbi politisperringene. Bak sperringen befant det seg flere tusen skuelystne som ønsket å se paraden.

Bilder fra åstedet viser blant annet livløse personer som får hjerte- og lungeredning, og andre som flykter i panikk.

- Det som startet som en vakker dag ende i et fryktlig drama som har sjokkert oss dypt, uttaler dronning Beatrix i en fjernsynssendt tale.

Regjeringen i Nederland har avlyst de resterende aktivitetene i forbindelse med feiringen av den nasjonale helligdagen.

SE VIDEO UNDER:

HTML EMBED
Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken