Tour de France nærmer seg med stormskritt. Nok en gang blir det snakket om «den jevneste Touren noensinne». Forskjellen dette året, fra tidligere år, er at alle de store sammenlagtfavorittene deltar.

Til vanlig er det én eller to potensielle sammenlagtfavoritter som uteblir fra Tour-feltet. Denne gangen er de der alle sammen. Én av favorittene denne sommeren er Nairo Quintana fra Movistar. Han uttalte for få dager siden at så mange som ti ryttere kan vinne Tour de France i år.

Dermed er det duket for en enorm kamp om sekundene når rytterne hamrer inn i Alpene og Pyreneene.

Her er de største favorittene:

Storfavoritten
Den aller største favoritten heter likevel Chris Froome (Team Sky). Briten vant Touren for to år siden, var den største nøkkelen til Bradley Wiggins seier i 2012, men var uheldig og falt ut av fjorårets utgave.

Froome er nærmest en komplett rytter. Han er rå i fjellene og god på tempo. I tillegg har han et meget godt lag rundt seg, med Richie Porte som en av verdens beste hjelperyttere. Froome viste gryende form i Criterium Dapuhine for noen uker siden, og krummer han først nakken, skal konkurrenten slite med å holde følge.

- Det føles som om alle lagkameratene mine også er i meget god form. Alle har jobbet steinhardt frem mot denne Touren. Det virker som om laget er fylt med positiv energi. Vi er i en utrolig sterk posisjon med et utrolig sterkt lag, forteller Froome til the Guardian.

Hovedutfordringen for Froome, er i år - som i fjor - brosteinspartiene i starten av Touren. Kommer han gjennom dette uten problemer, skal han bli tøff å hamle opp med.

LES OGSÅ: Her er alle Tour-troppene
LES OGSÅ: - De kjemper om NM-gull, men tjener ikke mer enn gjennomsnittlige OBOS-ligaspillere

Fjellgeita
Nairo Quintana (Movistar Team) er en av hovedutfordrerne til Froome. 25-åringen ønsker å bli første mann fra Sør Amerika til å vinne Tour de France. Han fikk ikke muligheten til å delta i fjor, da laget valgte å satse på Alejandro Valverde. I år er Quintana kaptein, og mange er spente på hva han kan stelle i stand.

Colombianerens store styrke er i fjellene. Den siste tiden har han vært i hjemlandet for å trene i nøyaktig de samme bakkene han trente i som liten gutt. Der har han lagt grunnlaget for suksess før - der ønsker han å legge grunnlaget igjen.

Quintana er mindre enn de fleste konkurrentene av vekst. Dette gir fordel i fjellene, men gjør det heller vanskeligere på tempoetapper. Fordelen hans dette året er at kun den første prologen er individuell tempo. Selv om Movistar nok vil tape noe til de beste på lagtempoen, vil lagkameratene til Quintana her gjøre alt for å bringe sin kaptein gennom på en god tid.

Rutinen
Alberto Contador var strålende forrige sesong, men måtte bryte Touren etter fall på den tiende etappen. I år har han nok en gang vist god form, og vant Giro d'Italia overlegent.

Det å vinne både Giroen og Touren samme år har vist seg å være vanskelig. Contador er likevel en som er kapabel til å få det til. Med syv sammenlagtseire i de store treukersrittene, er det få av syklistene i feltet som har mer erfaring i å gå seirende ut av slike ritt. Denne erfaringen må Contador bruke for alt det er verdt.

Spanjolen var offensiv og god i Giroen, og bør også forsøke samme taktitt i Frankrike. Om det vil fungere i kamp mot Froome, Quintana og de andre, er vanskelig å si, men det er verdt å forsøke. Giro-vinneren har i tillegg et meget sterkt lag som kan hjelpe han langt opp i fjellene.

Stephen Roche vant Touren i 1987. Han mener Contador aldri kan avskrives.

- En mot en opp mot Froome eller Quintana, er ikke Contador sterk nok. På papiret vil han slite. Men med Alberto Contador kan du aldri si aldri. Om han er tredjemann, fjerdemann eller femtemann, vil han aldri gi opp. Han tar sjansen når den kommer, og den vil komme, forteller Roche til the Guardian.

LES OGSÅ: Slik sykles årets Tour de France

Fjorårsvinneren
Vincenzo Nibali vant fjorårets utgave. Rittet mistet både Froome og Contador tidlig, men Nibali viste likevel kjempestyrke. Han vant fire etapper i tillegg til å sikre sammenlagtseieren med over syv minutter.

I år, som i fjor, har det ikke vært en topp sesong for Nibali fram mot Touren. Han har til gode å imponere kraftig denne sesongen, og må ha lagt inn en voldsom formtopp for å kunne kjempe om sammenlagtseieren.

Fordelen til Nibali er at han er god på brostein. I 2014 slo han til og med brosteinsspesialist Fabian Cancellara med ett minutt på den ene brosteinsetappen. Kjører han slik igjen når rytterne skal ut i brosteinen på den fjerde etappen, kan han skaffe seg et solid forsprang til de andre sammenlagtkanonene. Den etappen kan avgjøre mye for Nibalis Tour-sjanser.

Franskmennene
Thibaut Pinot (FDJ) og Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale) imponerte stort i fjorårets Tour de France. De to franskmennene kjempet en intens kamp om å vinne ungdomstrøya i fjorårets ritt. Pinot var sterkest da, og blir kanskje sterkest igjen. Bardet har likevel tenkt å gi konkurrentene hard kamp.

De to unge franskmennene er like i sykkelstilen. Begge to er gode, offensive klatrere som kommer til å yppe med «de fire store» både i Alpene og i Pyreneene. Med ett år til på sykkelen fra fjorårets tredje- og sjetteplass, vil de forsøke å klatre enda høyere opp på resultatlistene i år.

Franske supportere kommer til å heie fram sine helter gjennom hele rittet. Får en av guttene også tak i den gule trøyen på en relativt tidlig etappe, er det umulig å spå hvor langt det kan holde. Mange har overprestert stort med gul trøye tidligere, og det kan gjerne skje igjen.

Langskuddene
Tejay van Garderen og Alejandro Valverde kan også blande seg inn i tetsstriden. De ble nummer fire og fem forrige sesong, og vil være på allerten dersom de største favorittene ikke innfrir. Valverde vil være avhengig av at lagkamerat Quintana mislykkes for å få med seg hjelpere, mens van Garderen har et BMC-lag rundt seg som må prestere bedre enn på mange år for sin kaptein.

Årets Tour de France smeller igang på lørdag med prolog i Utrecht.