Om du trodde at din femårings fingermalingsbilde var imponerende, vent til du ser hva kunstneren Kyle Lambert klarer å trylle fram.

Lambert har nemlig spesialisert seg på å bruke Ipad og appen Procreate til å skape de mest fantastiske portretter. En video viser hvordan kunstneren gjenskaper et bilde av skuespilleren Morgan Freeman ved hjelpen av appen. Resultatet er intet annet enn utrolig.

Ifølge Gizmodo skal Lambert ha brukt over 200 timer og mer enn 285.000 fingerstrøk på portrettet av den kjente skuespilleren.

På to dager har videoen som viser prosessen til kunstneren blitt sett av over fire millioner mennesker på YouTube. Reaksjonene fra publikum strekker seg fra den typiske «jeg-kan-gjøre-dette-bedre-selv»-kommentarer til «dette er det sykeste jeg har sett»-kommentarer.

En skriver blant annet:

– Du kunne ikke lagd et bedre portrett av noen andre. Dette er bare for bra. Hodet kommer til å eksplodere snart. Nå må du få Morgan Freeman til å fortelle noe om dette fantastiske kunstverket.

En annen kommenterer bare:

– Dette er galskap.

Lamberts kunstverk er faktisk så bra at flere stiller spørsmål ved bildets autentisitet.

– Jeg vet ikke om jeg tror på dette. Om du ser på hans tidligere videoer har ingen av dem de samme detaljene som dette bildet. Han har til og med tegnet årene i øyet. Hvordan kan man gjøre det med en finger? spør en.

HTML EMBED

Flere har kastet seg på bølgen og nekter å tro på kunstverket. Gizmondo på sin side viser til kunstnerens tidligere portretter av artister som Rihanna og skuespiller Jude Law. De forteller også om en annen kunstner som har gjort en rekke bilder med Ipad og samme app.

HTML EMBED
HTML EMBED

Så for å få avklart om bildet er falskt eller ikke tok Gizmondo Spania kontakt med Lambert. Kunstneren svarte nettsiden i et lengre brev hvor han forklarer hele prosessen.

Blant annet skriver han « ... En av grunnene til at jeg ville male dette portrettet var for å lage en video som underholdt, inspirerte og lærte folk om digital kunst. Jeg har møtt en rekke kunstnere som ble inspirert til å prøve digital kunst selv etter å ha sett mine videoer. Jeg har også hørt om kunstlærer som har brukt mine videoer til å inspirere sine elever. Etter å ha brukt Procreate på min Ipad forsto jeg for første gang at jeg kunne lage et høyoppløselig maleri digitalt og samtidig dokumentere hele prosessen».

Lambert forteller videre at bildet ikke er juks. Flere kommenterer på YouTube at kunstneren bare kan ha lastet inn et ferdig bilde av skuespilleren i programmet, men ifølge Lambert er dette ikke mulig.

«For å svare på spørsmålet ditt: ikke på noe punkt var det originale bildet på min Ipad eller i Procreate appen. Procreate dokumenterer hele maleprosessen, så selv om jeg hadde ønsket å importere bildet ville dette ha dukket i videoen som ble tatt opp i appen.»

Hemmeligheten til de mange detaljene i bildet, er ifølge brevet, er ved å bryte ned hovedbildet i så mange små bilder som mulig. Lambert skriver videre at han er utdannet maler og har lagd digitale malerier i over ti år.

Alt han har gjort annerledes i denne prosessen er å benytte samme teknikk som med en pensel bare at penselen er byttet ut med fingrene hans.

Og for dem som fortatt ikke er overbevist:

– Hele poenget med videoen var å få det endelig bildet til å ligne mest mulig på det originale bildet. Om det ikke gjorde det ville påstanden om «verdens mest realistiske bilde av fingermaling» ikke være sann, avslutter kunstneren.

Hva tror du om bildet? Er det ekte eller falsk? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.