Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er god journalistikk

NBC-sjefen sier at avgjørelsen om å offentliggjøre videoen til Virginia-massemorderen var god journalistikk.

Cho Seung-Hui (23) drepte 32 studenter og ansatte ved Virginia Tech-universitetet mandag i forrige uke. Deretter tok han sitt eget liv. Samme dag sendte han en pakke med videoer, bilder og skriftlig materiale til den amerikanske TV-kanalen NBC.

Bildene og videoopptaket var urovekkende og Cho kom med en slags «redegjørelse» for hvorfor han gjorde det han gjorde. Mange har i ettertid stilt seg kritiske til offentliggjøringen av dette materialet.

Vanskelig avgjørelse

President for NBC News, Steve Capus, hevder det var god journalistikk å offentliggjøre videoen, bildene og teksten til Cho Seung-Hui, melder nyhetsbyrået AP.

- Disse avgjørelsene er svært vanskelige. Man må huske på at dette var bare noen dager etter hendelsen. Det største spørsmålet til folk der ute var «hvorfor», sier Capus.

Pakken fra Cho ankom NBC-hovedkvarteret kl. 11.00 på formiddagen to dager etter hendelsen. NBC så gjennom materialet og viste deler av det på TV samme kveld.

NBC besluttet å offentliggjøre to minutter av et 25 minutter langt videoopptak, syv av 43 bildene og 37 setninger av 23 sider med håndskrevet materiale.

Ukomfortabelt

Nyhetsanker i NBC News, Brian Williams, sier at bildene og videoen av Cho ble for voldsom kost for familien hans. Men han understreker at nyheten var altfor viktig til å la være å offentliggjøre.

- Uansett hvor ukomfortabelt dette er, så er dette journalistikk. Dette var nyheter og materiale som bidro til helheten, sier Williams.

Hva mener du, var offentliggjøringen av bildene og videoen et viktig og nødvendig bidrag?

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken