Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er helt fryktelig

Rektor Rannveig Bærheim fikk sjokk da hun hørte om skolemassakren i Winnenden.

Høyland ungdomsskole i Sandnes har et utvekslingsprogram med Georg-Büchner-Gymnasium. Denne skolen ligger bare 300 meter fra den videregående skolen Albertville hvor ni elever og tre lærere ble skutt og drept av 17 år gammel gutt. 17-åringen var en tidligere elev ved skolen.

Ingen elever på tur
- Dette er helt fryktelig. Heldigvis har vi ingen elever på besøk der nede akkurat nå, sier rektor Rannveig Bærheim til Nettavisen.

Hun har allerede vært i kontakt med utvekslingsskolen og der har dagen vært veldig dramatisk.

- Skolen ligger jo veldig nært og denne tragiske hendelsen har gjort at elevene på denne skolen ble holdt igjen. Under jakten på gjerningsmannen har det vært svært kaotisk. Det opplyser de lærerne jeg har vært i kontakt med.

Kommer til Sandnes
Høyland ungdomsskole driver både utveksling og et ledersamarbeid med Georg-Büchner-Gymnasium. Norske elever besøkte byen i september og oktober i fjor, og en ny tur er planlagt også dette året. Etter planen skal de tyske elevene komme til Sandnes i mai.

- Det kommer rundt 25 elever i mai. Jeg vet ikke om hendelsen vil ha noen innvirkning på denne reisen, forteller Bærheim.

Men hun presiserer at Winnenden er en liten by, på størrelse med Sandnes i Rogaland.

Winnenden ligger sørvest i Tyskland i nærheten av storbyen Stuttgart.

Hele Tyskland er i sjokk etter å ha blitt rammet av en ny skolemassakre onsdag. Den 17 år gamle gjerningsmannen var på flukt i flere timer før politiet til slutt klarte å uskadeliggjøre ham på en parkeringsplass 30 kilometer unna skolen. Ytterligere tre personer ble drept under gjerningsmannens flukt.

Dermed har skolemassakren krevd 16 menneskeliv.

Tyskland har blitt rystet av flere skoletragedier de siste årene. I 2006 var det en maskert mann som åpnet ild på en skole i den tyske byen Emsdetten og skadde elleve mennesker før han til slutt begikk selvmord.

I april 2002 ble 17 mennesker drept, inkludert gjerningsmannen, under en skolemassakre i byen Erfurt. Dette er landets verste skolemassakre.

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken