PRAHA (Nettavisen): Siden han tok over som trener for det norske landslaget har Per-Mathias Høgmo kun vært med å vinne én eneste kamp.

Den kom under vinterturneringen i Abu Dhabi mot Moldova, i en kamp der verken Norge eller motstanderen stilte med sine antatt beste spillere.

Ellers har det blitt tap og uavgjort mot nasjoner som Slovakia, Island, Danmark, Skottland, og Polen under den tidligere Rosenborg-sjefens regime.

Onsdag venter Tsjekkia, en stolt fotballnasjon som også har slitt en periode, men de ligger likevel snaue 30 plasser høyere enn Norge på FIFA-rankingen.

- Alle er aktuelle
Tsjekkerne spiller også på hjemmebane i Praha og bør slik sett være favoritter, men denne gangen har Høgmo en fordel han aldri har hatt tidligere.

I hvert fall ikke som landslagssjef for Norge.

Alle de 22 spillerne han har tatt ut i troppen er nemlig skadefrie og klare til dyst. Det er med andre ord de 22 som Høgmo mener for tiden er Norges skarpeste spillere som er med til kampen mot tsjekkerne.

- Samtlige i troppen er aktuelle og klar for kamp. Den eneste som kanskje ikke tåler 90 minutter er Morten Gamst Pedersen. Han har ikke spilt kamp siden han var med oss på til Abu Dhabi i januar, sier Høgmo til pressen.

- Det er heller ikke lagt noen føringer på hvem vi kan bruke av respektive managere. Dette er en internasjonal dato og vi kan bruke alle vi vil. Sånn må det være, men vi har selvsagt hatt dialog med klubben til noen spillere.

- Betyr ingenting
Høgmo sier videre at han ønsker å få svar på en del ting med tanke på hvordan Norge skal spille i EM-kvalifiseringen, men er også klar på at resultatet mot Tsjekkia ikke er så viktig. Høgmo føler ikke noe resultatpress.

- Det handler om å gjenskape gode prestasjoner og bygge stabilitet i måten vi spiller fotball på. Det deles ikke ut noen medaljer eller poeng før vi møter Italia i september. Det handler derfor om å ha en tydelig strategi på hvordan vi vil øve fram til da og vi vil øve mot de beste. Et resultat onsdag betyr ingenting, men misforstå meg rett, vi vil selvsagt vinne kamper, sier han.

- Jeg tar Danmark-kampen fra i fjor som utgangspunkt for denne matchen. Det er en lik motstander, på samme nivå. Vi må gjenskape de samme prestasjonene fra den kampen og skape mellom fem og sju målsjanser. Samtidig må vi heller ikke gi bort mer enn fire-fem sjanser imot, sier Høgmo.

Landslagssjefen forklarer videre at han var godt fornøyd med mye av det han så av laget i fjor høst, mot nevnte Danmark og Skottland.

- Vi må gjenskape mye av det vi gjorde der. Vi var gode i gjenvinningsfasen og bra i kontringsspillet. Så vil jeg også ha svar fra enkeltspillere om hvordan de håndterer sine roller, med tanke på hvordan vi har tenkt å spille.

- Sterk motivasjon
Noe startellever mot Tsjekkia vil han imidlertid ikke avsløre.

- Vi driller en ellever på treningen i dag (tirsdag), men det kan skje endringer, så alle må følge med. Jeg tar ikke ut laget før kampdagen, sier Høgmo.

Treneren er imponert over det han har sett på trening denne uken.

- Det har vært stort engasjement på trening, noe det skal være. Spillerne har en sterk motivasjon til å vise seg fram og spille kampen på onsdag.

- Det blir en spennende og relevant test for oss, sier han.

P.S. Sist gang Norge møtte Tsjekkia, vant Norge 3-0 på Ullevaal. Den landskampen er regnet som en av de svakeste tsjekkiske prestasjonene noensinne.