Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er helt vanvittig

Tyskland er i festmodus etter utklassingen av Argentina. Men Drillo lar seg ikke imponere.

ARGENTINA - TYSKLAND 0-4:

Mange har listet opp Tyskland som en av favorittene til å gå helt til topps i VM i Sør-Afrika, etter at laget har vært et forfriskende innslag i mesterskapet med et ungt mannskap fullt av pågangsmot.

Men at laget ettertrykkelig skulle knuse Diego Maradonas Argentina hele 4-0, var det få som hadde ventet seg.

Heller ikke midtbanemotoren Thomas Müller, som kanskje er den spilleren som har imponert mest under verdensmesterskapet.

Ubeskrivelig
- Det er helt vanvittig å slå Argentina 4-0. Det er vanskelig å finne ord som kan beskrive resultatet, sier Müller til tysk tv etter kampen.

Bayern München-spilleren har stått opp som Tysklands store spiller under VM, i fraværet av Michael Ballack. I lørdagens semifinale mot Argentina pådro Müller seg imidlertid et gult kort, som betyr at han må stå over semifinalen mot enten Spania eller Paraguay.

Det bryr han seg likevel lite om etter ydmykelsen av Argentina.

- Jeg tror hele Tyskland skjelver av begeistring akkurat nå, og det er den rette måten å feire dette på, forklarer Müller.

Tysklands trener Joachim Löw er ikke mindre begeistret enn sin midtbanespiller, og mener laget spiller som noen mestere.

Les også: Tyskland knuste Argentina

Imponerte ikke Drillo
- Laget spilte så godt som perfekt i dag, sier 50-åringen.

- Resultatet er nærmest utrolig, fordi Argentina har et sterkt defensivt lag. At vi klarte å score så mange mål, er «first class», beskriver den tyske treneren.

Norges landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er imidlertid ikke på langt nær like imponert som sin tyske kollega over Argentinas overmenn.

Landslagssjefen fulgte kampen i TV 2s VM-studio, og mener argentinerne var dårligere enn det Tyskland var gode.

- Jeg er ikke så veldig imponert over Tyskland. Forsvarsspillet til Argentina var naivt og dårlig, de gir bort ballen gang på gang, sier Drillo.

Han mener at Argentina er altfor lite villig til å ta lange løp, noe som til syvende og sist ødela for Diego Maradonas menn.

- Det finnes tall som viser at Argentina har løpt minst i mesterskapet, de beveger seg lite både offensivt og defensivt. Organiseringen defensivt er også dårlig. Jeg tviler på at forsvaret er drillet så mye i soneforsvar, påpeker landslagssjefen.

Ghanas straffebom: FIFA vil granske redningen

Siste stikk mot Maradona
Bastian Schweinsteiger var en av kampens aller beste spillere, og midtbanespilleren hadde også sørget for å havne i ordkrig med Diego Maradona i forkant av oppgjøret i Cape Town.

25-åringen advarte nemlig sine lagkamerater om de argentinske spillernes «skitne spill», og hevdet at motstanderne bevisst ville prøve å påvirke dommerens innstilling til de tyske spillerne.

Etter kampen, derimot, hadde ikke Schweinsteiger så mye å klage over, men lot likevel ikke sjansen til å komme med et siste stikk mot Maradona gå fra seg.

- Begge lag opptrådte fair i dag. Den eneste argentineren som prøvde å få dommeren til å gi gult kort var treneren, sier Schweinsteiger, som for øvrig mener at det tyske folket kan belage seg på VM-finale i Sør-Afrika.

- Man får gåsehud når man ser hvordan folk feirer hjemme i Tyskland. Vi møter kanskje Spania i neste kamp - de er verdens beste lag, etter min mening. Men vi er gode nok, vi har tro på oss selv, forklarer Bayern München-spilleren.

Samleside: Alt om fotball-VM

- Visste de var farlige
Så får tiden vise om Diego Maradona, som er umåtelig populær i hjemlandet, får fortsette som argentinsk landslagssjef etter det ydmykende nederlaget.

Fotballegenden har blitt sterkt kritisert for at han ikke har de taktiske egenskapene som skal til for å lede det argentinske mannskapet, men Argentina har uansett engasjert mange med det sterke samholdet innad i troppen i Sør-Afrika.

Og Manchester Citys Carlos Tévez vil ikke legge skylden på Maradona etter tapet.

- Vi hadde bare en dårlig kamp. Gjør man feil som dette, så blir man sendt hjem, sier Tévez.

- Vi visste at de kunne være farlige på kontringsspillet, og med pasningene, legger han til.

Tysklands semifinale mot Spania eller Paraguay spilles i Durban førstkommende onsdag, 7. juli.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken