Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ingen aprilspøk, Babel!

Selv om det kunne se slik ut.

BENFICA - LIVERPOOL 2-1:

Det så bra ut for Liverpool i kvartfinaleoppgjøret borte mot Benfica torsdag kveld. Daniel Agger hadde gitt engelskmennene et viktig bortemål, og laget hang godt med i bataljen.

Men så etter en halvtimes spill skulle dommeren gjøre jobben særs vanskeligere for Rafael Benítez og hans disipler. Svenske Jonas Eriksson var nemlig en smule ivrig med kortene.

- Vanskelig å forstå
Benfica-stopper Luisao gikk beinhardt til mot Fernando Torres bakfra, og den spanske spissen vred seg i smerte. Dommeren ga brassen et gult kort for taklingen, men Benfica-spilleren hadde mer å tilføye. Ryan Babel synes det ble for mye av det gode og viftet med hånden i ansiktet på Luisao for å stoppe munnen hans. Stopperen reagerte, og rev Babels arm bort.

Dommer Eriksson fant fram det røde kortet og viste det kontant til Babel. Ut ifra reprisene virket det et meget strengt idømt kort, men nederlenderen måtte uansett tusle av banen og i dusjen.

Luisao ble faktisk også vist det gule kortet to ganger i løpet av denne situasjonen, men dommer Eriksson valgte trolig bare å forsikre seg om at stopperen fikk med seg at han hadde fått gult i alt kaoset og de mange protestene som oppsto etter utvisningen.

Liverpool måtte fullføre med ti mann.

- Jeg ble overrasket, fordi en takling bakfra er mer alvorlig i mine øyne. Det er stor forskjell på å sparke ned en spiller bakfra og å berøre en annen på munnen. Det er vanskelig å forstå og umulig å gjøre noe med, så vi må gå videre og tenke på Anfield og våre fans, sier Liverpool-manager Rafael Benitez til Sky Sports.

Innøvd variant
Rafael Benítez hadde i forkant av oppgjøret satt sin lit til at kaptein Steven Gerrard skulle ta ansvar, og etter ni minutters spill var midtbanemannen meget sentral.

Gerrard ble lagt i bakken like utenfor 16-meteren på venstresiden, og dommer Jonas Eriksson blåste frispark i samråd med sin dødlinjedommer. Kapteinen sto selv for avleveringen.

Ballen ble slått hardt og lavt inn til Daniel Agger som ventet inne i feltet. Dansken vartet opp med et frekt hælspark, som gikk via en Benfica-spiller og forbi en utmanøvrert Julio Cesar i målet.

Varianten minnet litt om kombinasjonen som Liverpool benyttet i semifinalen mot Chelsea på Anfield i Mesterligaen tilbake i 2007. Den gang kom imidlertid Aggers mål fra mye lengre hold.

Men selv om Liverpool tok en tidlig ledelse var det Benfica som skapte mest i løpet av de første 45 minuttene. Portugiserne var imidlertid ikke like presise i avslutningene som det Agger var.

Kuyt i offside
Oscar Cardozo var farlig frampå ved noen anledninger, og det samme var Angel Di Maria. Sistnevnte hadde blant annet et skudd mot slutten av omgangen som gikk like utenfor krysset.

Også Rafa Benitez’ favoritt, Pablo Aimar, kunne fort ha havnet på scoringslisten da han ble frispilt av Carlos Martins, men den kortvokste argentineren klarte aldri å få kontroll på ballen.

Men der Benfica ofte mislyktes var Liverpool for en gangs skyld effektive. Minutter etter at Babel hadde forlatt banen, satte Fernando Torres inn det alle trodde var Liverpools andre.

Linjedommeren hadde imidlertid oppdaget at Dirk Kuyt sto et hårstrå i offside da han gikk etter innlegget, som Benfica-keeper Julio Cesar bokset ut til Torres, og målet ble derfor annullert.

Straffet Liverpool
Etter pause jaktet Benfica naturlig nok scoringer, men også i andre omgang var det dommeren som kom i fokus ved scoringssituasjonene. To ganger fikk vertene straffe.

Det første kom 13 minutter inn i omgangen. Oscar Cardozo banket et frispark i stolpen, og mens han prøvde og fatt i returen ble Pablo Aimar sparket ned inne i feltet av Emiliano Insua.

Fra 11 meter var Cardozo sikker.

Den andre straffen kom drøye ti minutter før full tid. Ettertraktede Angel Di Maria kom seg rundt på kanten og fikk lagt inn. Dødlinjedommeren, som tidligere i kampen ble forsøkt sprengt i lufta, hadde fått med seg at Di Marias innlegg traff hånda til Jamie Carragher, før den gikk ut over linjen.

Nok en gang var det Cardozo som steg fram, og nok en gang scoret han. Dette betyr at mannen fra Paraguay nå har scoret ni mål på 12 kamper i Europa så langt denne sesongen. Ikke verst.

Innimellom de to straffesituasjonene hadde også Fernando Torres en gigantmulighet. Spanieren ble spilt helt fri av Dirk Kuyt, men skjøt svakt utenfor alene med Benficas sisteskanse.

2-1 ble imidlertid sluttresultatet, og dermed er det fortsatt helt åpent før returen på Anfield.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken