Skiforbundet har tatt ut de sju løperne som kommende sesong skal danne kombinertlandslaget. I troppen er det ingen store overraskelser.

På ledersiden er det imidlertid noen forandringer. Bjørn Kåre Ingebrigtsen går inn som hovedtrener med mer ansvar enn før etter at Kristian Hammer ga seg som overordnet landslagssjef i vinter.

Ingebrigtsen får totalansvaret for sammensettingen av treningen, og blir ny hovedtrener i langrenn.

Sverre Rotevatn fortsetter som sportssjef, men i en mer operativ rolle mot toppidretten.

Landslagssjefsstillingen blir ikke erstattet, og oppgavene blir i realiteten fordelt mellom sportssjefen og hovedtreneren. Etter å ha fått flere andre tilbud fortsetter Nik Huber som hovedansvarlig for hoppdelen, mens Stein Vidar Thun gjør det samme i rollen som fysioterapeut, samt i rollen som assistent på teknisk og taktisk trening i langrenn.

- Vi er veldig godt fornøyd med sammensetningen av det nye støtteapparatet. I våres har vi ikke vært på shoppingjakt etter nye trenere, men har vært opptatt av å beholde de vi hadde. Bjørn Kåre er en veldig erfaren trener, og det blir spennende med ham i den nye rollen. Han har hatt den daglige treneroppfølginga til utøverne i Granåsen Skiteam i mange år, og er svært delaktig i blant annet OL-mester Jørgen Graabaks utvikling, sier Sverre Rotevatn i en kommentar.

- Nik Huber har vært med oss siden VM-sesongen i Holmenkollen og gjort en kjempejobb med gutta i bakken. Vi vet at Nik er en ettertraktet hopptrener, og det var viktig for oss å beholde ham framover. Vi går inn i en spennende VM-sesongen etter suksessen i vinter, sier Rotevatn.

Dette er laget:
Jørgen Graabak, Byåsen
Magnus Krog, Høydalsmo
Mikko Kokslien, Søre Ål
Håvard Klemetsen, Kautokeino
Jan Schmid, Sjetne
Magnus Moan, Byåsen
Thomas Kjelbotn, Bardu

(ANB)