TOTTENHAM - BLACKBURN 1-0:

Blackburn sliter. Før søndagens bortemøte med Tottenham sto Morten Gamst Pedersens klubb uten seier på de sju siste kampene. På White Hart Lane ble rekken utvidet til åtte.

Og det ble så absolutt ingen hyggelig fotballkamp for Paul Ince og hans gutter i London. Allerede etter ti minutter gikk nemlig hjemmelaget i føringen, takket være svakt forsvarsspill, en våken Aaron Lennon og en sikker Roman Pavlyutsjenko.

Fem minutter før pause ble dagen helsvart for nevnte Olsson. Den svenske venstrebacken fikk sitt andre gule kort og måtte gå i dusjen tidligere enn planlagt. Etter dette klarte Blackburn aldri å slå tilbake.

Søndagens resultat betyr at Blackburn ligger nest sist i Premier League, med sine 13 poeng. Med andre ord, krise for et lag med ambisjoner om europacupspill. Tottenham på sin side, tok steget bort fra bunnen, og er nå nummer 14 på tabellen.

Banens bestemann, Aaron Lennon, mener den nye manageren skal ha mye av æren for seieren.

- Jeg har blitt bedre og bedre siden Harry Redknapp kom til klubben. I dag var den beste kampen jeg har spilt på lenge, sa lynvingen til Sky Sports etter kampen.

Og fortsetter:

- Det har vært en tøff start på sesongen, og nå er vi glade for å ha karret oss vekk fra bunnen av tabellen igjen. Forhåpentligvis kan vi kjøre på og klatre ytterligere på tabellen nå.

Svakt backspill
Det var hjemmelaget som kom best i gang på White Hart Lane, selv om Blackburn fort kunne tatt ledelsen da Heurelho Gomes i Spurs-buret hadde smør på hanskene etter en corner fra Morten Gamst Pedersen i det 7. minutt.

Tottenham slapp imidlertid med skrekken, og bare få minutter senere tok de i stedet ledelsen. Aaron Lennon stjal ballen fra Martin Olsson ute på kanten og stormet mot mål. Vingen la 45 grader ut til russiske Roman Pavlyutsjenko, som sikkert satte ballen i mål. Svakt forsvarsspill av gjestene, men glimrende tatt vare på av Tottenham.

Vondt ble verre
Snaue ti minutter senere var Pavlyutsjenko på farten igjen. David Bentley slo et fint innlegg, men russerens heading gikk i stolpen. Rett etterpå fikk Blackburn sin største sjanse i omgangen. Brett Emerton løp seg flott fri, og løftet ballen over en utrustende Gomes. Ballen ble klarert på streken.

Fem minutter før hvilen ble vondt verre for Blackburn. Martin Olsson taklet Lennon på klønete vis og fikk dermed sitt andre gule kort. Ingen god dag på jobben for venstrebacken, som i det minste kunne glede seg over å få garderoben for seg selv.

Like etter kunne Tottenham ha doblet ledelsen på en frisparksituasjon, men en strålende redning av Paul Robinson sørget for at 1-0 sto seg til pause.

Et langt gjesp
Etter en innholdsrik og fartsfylt første omgang, ble det ikke fult så mye å glede seg over i den andre. Til tross for at Tottenham var en mann mer, klarte de ikke å kjøre over motstanderen.

Darren Bent kom til en farlighet etter 55 minutter, men en god inngripen av nederlandske Andre Ooijer, sørget for at det bare ble med forsøket.

Også Morten Gamst Pedersen fikk med seg et avslutningsforsøk etter hvilen. Nordmannen fyrte av fra distanse. Skuddet var imidlertid ikke godt nok, og gikk klart utenfor.

Innbytter Frazier Campbell var nære ved å doble ledelsen i sluttminuttene, da han headet utenfor fra rundt to meter. Tottenham-angrepet i forkant, var imidlertid strålende.

Før lagene kunne gå i garderoben, måtte det jo først litt småkrangling til. Rett før full tid røk nemlig Tottenhams Jermaine Jenas og Blackburns Keith Andrews i tottene på hverandre. Begge fikk til slutt gult kort.

Minutter senere blåste dommer Howard Webb av for full tid, og de fremmøtte på White Hart Lane kunne glede seg over tre poeng, og konstantere at de ikke lenger holder med det laget som sliter mest i Premier League.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).