Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er mobbing

Rosenborgs styreleder raser mot klubbens supportere.

Det var i forbindelse med lørdagens kamp mot Molde på Lerkendal, at Rosenborg-supporterne hadde hengt opp banneret «Erik Hoftun må gå».

Kjernen ønsker at Hoftun fjernes som sportslig leder i klubben.

- Jeg opplever det som en veldig gjengs og kraftfull mening i Kjernen at Hoftun må vekk. Det er mange gode argumenter for å mene at han ikke har vist seg å være den sterke sportsdirektøren som vi mener RBK trenger, sier Kjernens talsmann, Kenneth Kjelsnes, ifølge Adressa.

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, raser over supporternes oppførsel, og kaller det mobbing.

- Jeg synes det er trist. Jeg oppfatter dette som mobbing av enkeltpersoner. Sånn kan vi ikke oppføre oss, sier han.

- Burde være milevis foran der vi er
Kjernens argumenter mot Hoftun er at det har blitt brukt for mye penger på spillerkjøp uten at det har gitt resultater. I løpet av Hoftuns tid som sportslig leder har det blitt brukt i overkant av 160 millioner kroner, og Kjelsnes mener at troppen på ingen måte reflekterer denne summen.

- Rosenborg burde vært milevis foran der man er i dag, med så mange penger brukt. Vi savner en plan for hvordan man ønsker å framstå som lag, en plan som også legger føringer for hvilke spillere man ønsker til klubben.

Hoftun mener det er skivebom av supporterne.

- Jeg er trygg på meg selv, og har ingen behov for å forsvare meg mot det de påstår. Selvsagt har vi en plan vi jobber etter. Både på kort og litt lengre sikt. Kjelsnes er velkommen hit til meg på Brakka, så skal han få et innblikk, sier Hoftun, som innrømmer at det er en utfordring å sikre kontinuitet når det hele tiden forsvinner spillere.

- Det er drømmetenkning
Koteng understreker at Hoftun har full tillit i Rosenborg, og ber supporterne ha forståelse for at den sportslige lederen må jobbe med stramme, økonomiske rammer.

- Erik må forholde seg til de økonomiske realitetene, og kan ikke følge enkelte supporteres drømmetenkning. Han er en proff og arbeidsom fyr. Styret har ingen innsigelser på den gode jobben han gjør, sier styrelederen.

Konkurranse: Vinn billetter til 100m-finalen i OL

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken