Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Obamas «bodyman»

Reggie Love har en grad i statsvitenskap og tar 160 kilo i benken.

Reggie Love har tidligere spilt basketball og amerikansk fotball på høyt nivå i USA. Han innehar en universitetsgrad i statsvitenskap fra det prestisjetunge Duke University.

Men 26-åringen som er 1,98 meter høy og veier 115 kilogrm, er verken Barack Obamas livvakt eller politiske rådgiver, men har fått jobben som presidentens «bodyman».

Betegnelsen bodyman stammer fra George Washingtons tid, som ansatte Tobias Lear som altmuligmann. Lear fungerte som Washingtons personlige assistent, livvakt, sekretær og tjener.

I dag har derimot presidenten en stor tjenerstab, Secret Service og en politisk stab til å fylle mange av disse rollene.

Personlig assistent
Nå fungerer bodymannen mer som en personlig assistent som alltid er i nærheten av presidenten.

Reggie har titulert seg selv som «White House Chief of Stuff» (sjef for greier i Det hvite hus, fritt oversatt).

Stillingen som bodyman var forholdsvis ukjent inntil den ble gjort kjent gjennom den amerikanske serien Presidenten (The West Wing red.anm.), hvor Dulé Hill spilte Martin Sheens altmuligmann.

Ser Reggie oftere enn kona
Det er Reggie som tar seg av mange av de daglige gjøremålene til presidenten, som blant annet å slå telefonnumre, fortelle kokken hva Obama vil ha til middag, samt passe på kofferten, pennen, telefonen, og datamaskinen til presidenten.

Det er Reggis oppgave å opplyse Obama om navn på folk han skal hilse på, og han passer alltid på presidentens notater og taler.

Han skal aldri befinne seg mer enn noen meter unna presidenten, så sant Obama er i våken tilstand.

Det betyr at Obama vil tilbringe mer tid sammen med Reggie Love enn med kona Michelle.

Jobber 18 timer i døgnet
Reggie har en årslønn på 525.000 kroner og jobber minst 18 timer i døgnet. Det er Reggie som må sørge for at han alltid har en pakke med Obamas favorittyggegummi, som er Dentyne Ice.

I tillegg skal han sørge for at kjøkkenet til Det ovale kontor alltid er fylt med Obamas favorittsjokolader.

Reggie skal også sørge for at han til enhver tid er utstyrt med nikotintyggegummi. Obama er som kjent en røyker, men skal ha lovet kona Michell at han skulle slutte hvis han stilte som presidentkandidat.

Obama er en lidenskapelig basketballspiller og Reggie er alltid med på treningsøktene.

Kameratslig forhold
Mange bilder antyder at presidenten og bodymannen har et kameratslig forhold, men de skal visstnok ha en regel om at de aldri diskuterer politikk. Dermed dreier samtaleemnene seg først og fremst om sport og musikk.

- En grunnleggende regel er at vi aldri ser på nyheter sammen. Vi ser aldri debattprogrammer eller politiske programmer. Vi ser på sport og krangler om det, har Obama tidligere opplyst.

Obama skal ha sagt at Reggie, som kommer fra fattige kår i Nord-Carolina, er broren han aldri hadde.

Kilder: Daily Mail, Associated Press.

Kommentarer til denne saken