ARBEIDERSAMFUNNETS PLASS (BiipMag.no): - Tiltakene regjeringen iverksetter er uakseptable. Derfor står vi her i dag, for å vise vår motstand, sier AUF-leder Martin Henriksen.

- Dette er rasisme
Alle ungdomspartiene, med unntak av FpU, Unge Høyre og Senterungdommen, og en rekke andre organisasjoner samlet seg fredag til demonstrasjon utenfor Arbeiderpartiets landsstyremøte, deriblant SOS Rasisme.

LES: Jens strammer inn på innvandringen

Medlem av flyktningeutvalget i SOS Rasisme, Simon Strumse, mener regjeringens nye asylpolitikk er inhuman.

- Dette er rasisme. Regjeringen hiver seg på en trend med en rasistisk innvandringspolitikk som brer om seg i Europa. Mens nordmenn og EØS-borgere kan bevege seg fritt innenfor EØS-området, så skal personer utenfor EØS forskjellsbehandles. Det er ren rasisme, sier Strumse til BiipMag.

Alle stilte seg bak en felles liste med krav hvor de blant annet krever at regjeringen fjerner tiltaket som sier at 16-åringer kan gis begrenset oppholdstillatelse, men risikere å bli kastet ut igjen når de fyller 18.

- Gjør det vi må
AUF-lederen sier han mener det er naturlig å demonstrere mot regjeringen når man er uenig i prinsippsaker.

- Vi gjør det vi må. Det er selvfølgelig ingen drømmesituasjon å demonstrere mot sin egen regjering, men denne saken er så viktig at vi ikke kan la det passere uimotsagt, sier Martin Henriksen.

Han og AUF har tatt kraftig til ordet for at regjeringen nå må øke antallet kvoteflyktninger, særlig med bakgrunn i de nye tiltakene som ble lagt fram onsdag.

SISTE 5 FRA BIIPMAG
Vil ha egne ungdomsdomstoler
Hun tok Potters jomfrudom
Her er robotshopperen
Vil lage musikk med Jacko
Høstmote med en twist

- Populisme
Heller ikke Amnesty er særlig imponert over regjeringens nye asyltiltak.

- Dette er valgkamp, dette er populisme, sier generalsekretær John Peder Egenæs.

Han frykter regjeringens nye asyltiltak er en del av Arbeiderpartiets valgkampstrategi.

- Det har sikkert sittet noen strateger inne hos Arbeiderpartiet og funnet ut at man kan hente noen velgere på disse tiltakene, sier Egenæs.

Og om det har det, så har strategien lykkes. I en spørreundersøkelse InFact har gjort for VG sier 67 prosent at de støtter regjeringens innstrammingstiltak.

AUF-leder Martin Henriksen tror og håper at asyltiltakene ikke er en valgkampstrategi.

LES OGSÅ: Avviser Frp-kopiering

- Dersom dette er en slags valgkampstrategi for å hente velgere, så er det uakseptabelt. Men jeg tror og håper at det ikke er det, sier Henriksen.

SU: - Veldig, veldig skuffet
Men til tross for alvoret var det noen som var fornøyde; leder i Sosialistisk Ungdom (SU), Mali Steiro Tronsmoen, var stolt SV-er, men misfornøyd regjeringspartner.

- Jeg er stolt over at SV har tatt et så klart og tydelig standpunkt i denne saken. Samtidig er jeg veldig, veldig skuffet over Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet. Denne saken dreier seg om menneskerettigheter og er for viktig til at vi ikke markerer avstand, sier Tronsmoen.

Hun refser Stoltenbergs forhold til menneskerettighetene.

LES OGSÅ: - Dette er for drøyt, Jens

- For meg fremstår det som om han bryr seg om menneskerettighetene når det passer ham best, raser hun.

- Hvordan er det å igjen demonstrere mot sin egen regjering?

- Det føles bedre å stå her når SV har markert seg uenig med resten av regjeringen og det er bedre enn at vi hadde gått ut av regjering, sier Tronsmoen.

Artikkelen fortsetter under.

- Frp og Ap ganske like
Unge Venstre-leder Anne Solsvik deltok også i demonstrasjonen. Hun mener Arbeiderpartiet og Frp ikke er så ulike og at de politiske utspillene fra Jens Stoltenberg de siste dagene vitner om at Arbeiderpartiet blir enda likere sin hovedmotstander.

- Slik som det er nå, så får Frp sette dagsorden. Arbeiderpartiet gjør nå en tilnærming til Frps asylpolitikk. Det er konsekvensen av at SV har spilt fullstendig fallitt i denne saken, sier Solsvik.

Hun synes utviklingen den siste uken er lei.

- Arbeiderpartiet ser nå ut til å mene at vei og innvandring er de viktigste saken. Dersom det stemmer, så er det fryktelig trist, mener hun.

Siste fra BiipMag. no: Gå til forsiden her!