Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Riises dilemma

Nordmannen må bort og det fort. Men hvor?

ESTÁDIO ALGARVE (Nettavisen): Bjørn Helge Riise har fått svært begrenset med spilletid for Fulham denne sesongen, og nordmannen har i lengre tid ytret ønske om et klubbskifte, for å få mer spilletid.

Også landslagssjef Egil Drillo Olsen har vært klar på at den tidligere Lillestrøm-spilleren er nødt til å spille fast førstelagsfotball for å være aktuell til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i mars.

LES OGSÅ: Én uke på å redde landslagskarrieren

- Jobber med saken
Da det internasjonale overgangsvinduet stengte midnatt mandag den 31. januar, sto imidlertid sunnmøringen uten noen ny arbeidsgiver. Dermed ble også utsiktene til å finne en ny klubb relativt tynnere.

Riise har likevel god tro på en løsning på problemet i løpet av kort tid.

- Agenten min jobber hardt med saken akkurat nå, så vi får se om et par uker, sier han til Nettavisen.

- Det eneste jeg kan gjøre nå er å jobbe hardt, vise god form på trening, og gjøre så godt jeg kan. Problemet er at det er så mange andre i min posisjon som også gjør det bra, sier 27-åringen.

Totalt har nordmannen bare fått tre innhopp i Premier League - 28 minutter - for sin klubb denne sesongen. Det har med andre ord blitt mye benke- og tribunesitting for midtbanemannen.

- Vil at jeg blir
Dette til tross, yngstebror Riise kan likevel fortelle at londonklubben helst ønsker at han blir værende.

- Jeg har pratet med ledelsen i Fulham og de har forståelse for at jeg ønsker mer spilletid. Klubben ønsker likevel helst at jeg blir værende, forteller den norske landslagsspilleren.

- Hvilke signaler har Mark Hughes gitt deg?

- Mulighetene for å spille seg til en plass på laget er der. Alle tilbakemeldingene jeg har fått er strålende og positive. Men det hjelper ikke så mye når jeg ikke får spilt en kamp, sier Riise.

- Men det at Hughes og apparatet rundt er så fornøyd, viser at jeg gjør noe riktig, sier han.

Kan gå på nødlån
Skulle det bli en overgang i løpet av de nærmeste ukene er Riise åpen for det meste. Både en retur til Norge kan være aktuelt, og også en tur ned i engelske The Championship, på en låneavtale.

- Jeg har jo familie i London, så slik sett er det ideelt. Men først og fremst nå så ønsker jeg å spille fotball, og da må jeg være åpen for andre muligheter. Norge har vi ikke snakket så mye om, men det er en mulighet, det også, sier sunnmøringen.

Fra og med 8. februar åpnes det i England for at klubber fra de lavere divisjonene kan hente inn spillere fra Premier League på såkalte nødlån. Et slikt kan bli en midlertidig redning for 27-åringen.

- Jeg har fått et par telefoner angående overganger, for å si det sånn. Problemet i England nå er at muligheten for meg er såkalt emergency loan. Da kan jeg gå til en klubb på lån i tre måneder (93 dager). Men om jeg nå går til en Championship-klubb som kjemper i toppen, og de havner på play off-plass, da får jeg ikke være med å spille de kampene, forteller Riise.

På grunn av dette kan en utlånsavtale til en Championship-klubb derfor drøye. Om en toppklubb i den nest øverste divisjonen skulle være interessert i å hente nordmannen, vil de trolig vente, slik at utlånsperioden vil omfatte et eventuelt play off.

- Tøft på landslaget
Onsdag kveld møter Norge Polen til treningskamp i portugisiske Faro på Algarve-kysten. Dette kan bli en etterlengtet mulighet for Riise til og vise seg fram for landslagsledelsen, men det spørs om én god kamp holder til plass i troppen mot Danmark.

- Det er alltid tøft på landslaget, for det er så mange gode spillere, sier Riise.

- Men litt ekstra surt å måtte gå glipp av de viktige landskampene framover, kanskje?

- Det er som jeg har sagt, jeg vil helst spille alle kamper. Og i alle de landskampene jeg har spilt i det siste har jeg fokusert bra og gjort jobben. Jeg har også snakket med Drillo om dette, og vi har en god dialog rundt akkurat dette, sier Riise.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken