Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er sånt man drømte om i går

Vålerenga kjempet seg videre til finalen.

VÅLERENGA - STORHAMAR 2-1, sammenlagt 4-3 i kamper

GRØNLAND/JORDAL AMFI (Nettavisen): Onsdag kveld var det klart for den syvende og avgjørende NM-semifinalen mellom Vålerenga og Storhamar på Jordal Amfi.

Vålerenga så lenge ut til å gå komfortabelt videre til finalen etter å ha vunnet de tre første kampene, men et sensasjonelt comeback av laget fra Storhamar gjorde at det stod 3-3 i kamper før onsdagens kamp.

Dersom Storhamar skulle stikke av med seieren ville det bli første gang i norsk ishockeyhistorie at et lag snur 0-3 til 4-3 i sluttspillskamper.

Men gjestene fra Hamar skulle få det vanskelig mot Oslo-klubben. Etter tre perioder var det Vålerenga som til slutt stakk av med en 2-1-seier.

Fikk drømmen oppfylt
Backen Erik Follestad Johansen var mannen som avgjorde med rundt åtte minutter igjen. Storhamar forsøkte en siste innspurt, men klarte ikke å true Vålerenga like mye da vertene tok ledelsen for andre gang.

- Det er litt sånt man gikk og drømte om i går kveld, og så skjedde det. Det er veldig gøy. Men det er ikke jeg som avgjør dette her. Det var en ordentlig bra lagseier, konstaterer matchvinneren i samtale med Nettavisen.

- Jeg synes vi vant helt fortjent, og jeg synes vi fører hele matchen. Nå er vi i finalen, og da er det samme f... om vi tapte tre på rad. Finalen starter allerede på fredag, så vi har ikke tid til å tenke. Vi må bare kjøre på, tilføyer Erik Follestad Johansen.

Vålerenga-backen kan nå se fram mot flere tøffe bataljer mot Stavanger Oilers i kampen om NM-tittelen. Våren 2013 måtte Follestad Johansen og co. tåle å se siddisene juble for finaletriumf etter den sjette finalekampen i Stavanger.

- Blir noe helt annet
I forrige innbyrdes møte med Oilers sikret VIF årets seriegull. Det skjedde med festsifrene 7-1 til vertene på Jordal. Men det er glemt når det handler om en NM-fiinale.

- Vi vil ha revansj. Det var surt i fjor, men vi skal ta det i år. Nå er vi et bedre lag. Jeg tror ikke vi vinner 7-1 i hver match. Vi ga dem et lite stikk da, og det sitter sikkert litt bakhodet, men nå blir det noe helt annet. Men det blir veldig, veldig gøy, sier Erik Follestad Johansen.

I den syvende semifinalen var det laget fra Oslos østkant som gikk ut med et umiddelbart press. VIF skapte både én og to gode muligheter før det var spilt halvannet minutt. Stemningen på nesten fullsatte tribuner i Jordal Amfi var elektrisk allerede i god tid før kampstart.

Det var Storhamar som pådro seg kampens første utvisning for holdning. Sekunder senere var den første knuffingen blant spillerne i gang. Mathias Trygg gikk litt for tett opp i Storhamar-målvakt Tommy Johansen og sistnevnte gikk over ende.

Trygg fikk følge av Bryan Schmidt til to minutter i skammekroken for roughing.

Målfattig
Overtaket for hjemmelaget fortsatte, uten at trener Espen «Shampo» Knutsen fikk se det han har etterlyst fra spillerne sine i de siste kampene: Mål.

Først 3.43 minutter før andre pause kunne hjemmefansen slippe jubelen løs da svenske Jonte Berg scoret for Vålerenga.

- Vi kom ut med en herlig innstilling, som sa at vi skulle angripe og være i angrepssonen så mye som mulig. Vi var der de første 40 minuttene og skulle ledet med i hvert fall fem mål, oppsummerer «Shampo» overfor Nettavisen.

- De hadde en fenomenal keeper som holdt dem inne i matchen. På 1-0 kan alt skje. Et skudd og ett mål. De hadde vel bare fem ellerseks skudd de første to periodene, tror jeg. Så fikk de den starten de ville ha i tredje og kom inn i matchen, fortsetter Vålerenga-treneren.

I den siste perioden var det Storhamar som åpnet klart best. Gjestene visste at de trengte mål, og mål skulle de få.

Tre og et halvt minutt var spilt da Pål «Magic» Johnsen satte inn utligningen for gjestene da VIFs Alexander Bonsaksen satt i utvisningsboksen. 38-årige Johnsen tryllet inn sitt femte mål i sluttspillet.

Skuffet «Magic»
Etter målet bølget spillet mye med sjanser til begge lag. Men det var hjemmelaget som skulle ta vare på muligheten. Sju minutter før slutt satte Erik Follestad Johansen inn 2-1 for Vålerenga.

- Keeperen holdt oss inne i kampen i to perioder. Men så begynte vi å skape litt i tredje, scorer én gang, og da fikk vi litt gass på tanken. Da er det egentlig små marginer som avgjør til slutt, sier en tydelig skuffet Storhamar-målscorer Pål Johnsen til Nettavisen.

- Vålerenga vant vel fortjent sånn hvis vi ser på hele kampen.

Dermed blir det reprise av fjorårets finale når Vålerenga nå møter Stavanger Oilers, som onsdag slo Lillehammer i DNB Arena.

Kommentarer til denne saken