Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er slemt mot dommerne

Tippeligatrener vil ha flere fløyteblåsere.

STAVANGER / TRONDHEIM (Nettavisen): Det var i Nettavisen-serien Taktikkpraten at Viking-trener Kjell Jonevret torsdag kom med en brannfakkel.

På spørsmål om hva han tror har forandret seg i fotball om 100 år, svarte svensken slik:

- Helt sikkert ganske mye. Om 100 år har fotball kanskje forstått at vi trenger to dommere. Da bør det i hvert fall nærme seg en forståelse av det. Det går fortere og fortere ute på banen, men vi er så konservative. Basket, håndball, bandy, ishockey får flere og flere dommere, men fotballen skal klare seg med én, sa Jonevret.

- Synes jeg er en idiot
51-åringen synes synd på dommerne slik det er i dag, og mener de til tider har en håpløs jobb.

- Slik det er i nå, er det slemt mot dagens dommere. Jeg har tatt opp dette i 15 år, men de bare ler av meg og synes jeg er en idiot, sa Viking-sjefen.

Nettavisen spiller ballen videre til Godset-trener Ronny Deila og RBK-trener Per Joar Hansen. Jonevret får liten støtte av sine trenerkolleger i Drammen og Trondheim.

- Jeg synes ikke det er et problem med kun én dommer så langt. Dommerne presterer jevnt godt hele tiden. Vi har ikke tenkt så mye på det her, sier Deila til Nettavisen.

- Hvor skal du få plass til flere hoveddommere da? Det er nok med én som flyr rundt der. Jeg har ikke noe tro på dette, sier Hansen til Nettavisen.

- Ikke gode erfaringer
Dommersjef Rune Pedersen forteller at det meste tyder på at Jonevret heller ikke får viljen sin i løpet av de neste 15 årene.

- Det er hyggelig at han tenker på dommernes ve og vel, men han gjør det nok fordi han føler seg bortdømt i noen situasjoner. En løsning med to hoveddommere ble diskutert for noen år siden og testet ut i noen utenlandske ligaer, men det falt fort bort, for å si det sånn. Man han har ikke gode erfaringer med det, forteller Pedersen til Nettavisen.

- Jonevret håper dere har forstått nødvendigheten av flere hoveddommere innen 100 år. Når tror du eventuelt at det kommer?

- Jeg tror ikke det kommer flere hoveddommere, det tror jeg ikke. Jeg tror heller man vil komme til å se nærmere på hvordan man utnytter det systemet som er i dag, sier Pedersen.

- Hva er etter ditt skjønn dommernes største utfordring i dagens fotball?

- Kjell Jonevret er inne på noe når han sier at ting går raskere. På samme måte øker kravene til dommernes fysiske form. Det er også mer duellspill i dagens fotball og mye å dekke. Nå skal både assistentdommerne og fjerdedommer ha større fokus inn på banen, og de har fullmakt til å komme med innspill. De er generelt sett involvert i langt større grad i de avgjørelser som blir tatt, avslutter dommersjefen.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken