Molde har vunnet Tippeligaen de to siste sesongene, men i år har Ole Gunnar Solskjærs menn fått en tøff start på ligaspillet.

På de to første kampene har det blitt to tap. I åpningen ble Molde slått borte mot Viking, mens det tirsdag ble 1-2-tap for Lillestrøm i rosenes by.

Samtidig som Molde har slitt, har en av de største utfordrerne til gullet, Rosenborg, vist muskler. Trønderne står med seks poeng fra to kamper.

Det er seks mer enn rivalen fra Romsdal, og skulle Molde gå på et nytt tap borte mot Brann denne helgen, mens Rosenborg slår Sogndal, vil avstanden alt være ni poeng.

- Må gå i krigen
Det er mye så tidlig i sesongen, mener tidligere Molde-spiller og Nettavisen-blogger Bernt Hulsker. Han følger norsk fotball tett for tiden.

- Ja, det er mye så tidlig. Men man kan nesten ikke snakke om hvis Molde taper. Brann er overkommelig motstand borte for dem, sier Hulsker til Nettavisen.

- Men nå er Molde nødt til å gå i krigen, de må legge bort finspillet. De må ned i kjelleren og hente fram krefter der, så får finspillet komme når gresset blir grønnere og formen bedre.

- Hvordan synes Molde har framstått så langt?

- De var brukbare i 35 minutter mot Viking, og så langt har det egentlig vært beholdningen. Vi så også at LSK ikke var redd for å møte Molde i den andre kampen, sier Hulsker.

- De ble tatt på senga i den kampen. LSK tok fullstendig luven av dem. Molde trenger en plan B, de må gå i krigen, og vise at de behersker det også, mener fotballbloggeren.

Siden Ole Gunnar Solskjær tok over som Molde-manager før 2011-sesongen har det meste gått på skinner for de blå fra jazzbyen. Det har vært lite motgang å takle for Solskjær.

- Største testen
Hulsker tror likevel den tidligere Manchester United-spilleren har den rutinen og posisjonen som trengs for å takle problemene.

- Ja, det har han absolutt. Han har så mye rutine, opparbeidet kredibilitet og selvtillit at han kan takle en minikrise. Han tenker seg nok om, men han blir garantert ikke stresset.

- Dette er noe han takler, og noe han kan leve med. Han har hatt dårlige sesongstarter før også, selv om dette nok er den dårligste, mener Hulsker.

- Er det Solskjærs største test så langt som Molde-sjef?

- Ja, absolutt. Hans største som Molde-trener. Vi har ikke sett så mye av hvordan Ole Gunnar takler slik motgang, men det skulle forundre meg mye om han ikke takler det på en bra måte.

Molde møter som nevnt Brann i Bergen i neste serierunde. Bergenserne vant mot Vålerenga i første runde, men ble knust med solide 4-0 av Rosenborg mandag. Hulsker er ikke imponert.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Kampen mot Vålerenga sier egentlig ikke noe om Brann. De fikk et bra resultat, men spilte ikke bedre enn VIF. Jeg tror Molde er favoritter der, og er egentlig litt skuffet over Brann, sier han.

- RBK sterke
Rosenborg, som altså står med full pott etter møtene med Odd og Brann, har derimot sett svært sterke ut, mener den tidligere spissen.

- RBK blir nok sterke i år, og så kommer Molde med etter hvert. Det ser ut som RBK har fått dreis på 4-3-3-systemet til Per Joar Hansen, så dette ser bra ut for trønderne, sier Hulsker.

- Det hadde vært gøy om det hadde blitt en intens kamp mellom RBK og Molde om gullet helt til siste slutt. Nå gjelder det for Molde å henge seg på der oppe, sier han.

- Noen andre som har imponert deg stort de første rundene?

- Ja, da må jeg trekke fram Sarpsborg med Mohamed Elyounoussi, Martin Wiig og Øyvind Hoås. Jeg liker utviklingen der, og de ser solide ut. Brain Deane ser ut til å ha gjort en god jobb.

- De er ikke fult så naive denne som sist gang de var oppe?

- De har lagt vekk den naive spillestilen, og viser litt mer guts. Sist sa de tidlig at de var fornøyd med å bare være med. Slik er det ikke nå, Deane har ikke den filosofien, avslutter Hulsker.

Slik spilles 3. runde i Tippeligaen:
Odd - Vålerenga, fredag 19.00
Start - Tromsø, lørdag 15.30
Brann - Molde, lørdag 18.00
Strømsgodset - Sarpsborg, søndag 18.00
Aalesund - Hønefoss, søndag 18.00
Sandnes Ulf - Haugesund, søndag 18.00
Sogndal - Rosenborg, søndag 18.00
Lillestrøm - Viking, søndag 19.00.