I en meningsmåling som InFact har gjort for VG, kommer det fram at 51,5 prosent har svekket tillit til Norges Fotballforbund (NFF), at 61,4 prosent mener at Egil Drillo Olsen burde ha fått lov til å fortsette som landslagstrener og at bare 5,6 prosent mener at fotballpresident Yngve Hallén bør gjenvelges.

- Jeg har ikke hørt en verre meningsmåling, sier PR-rådgiver Jarle Aabø.

- Dette er totaltslakt. Det er helt katastrofe. Jeg har ikke hørt en verre meningsmåling. Det er det verste jeg har sett i forbindelse med en omdømmeundersøkelse, sier PR- og kriserådgiver Jarle Aabø til VG.

Folket reagerer altså kraftig på NFFs håndtering av trenerskiftet fra Drillo til Per-Mathias Høgmo.

Drillo mener at han fikk sparken, mens Hallén og generalsekretær Kjetil Siem står fast på at Drillo sluttet i jobben frivillig.

Hallén og Siem gjennomførte til alt overmål prosessen mens toppfotballsjef Nils Johan Semb, Drillos nærmeste overordnede, var bortreist.

- Vi er ikke overrasket over at 51,5 prosent sier at tilliten er svekket til NFF. Vi har måttet tåle kraftig kritikk i en sak med svært stor medieoppmerksomhet. Vi er avhengige av tillit, og må nå jobbe hardere enn noen gang med å gjenopprette den, sier Hallén til VG.

Presidentvervet i NFF skal på valg i fotballtinget i mars. Forrige gang hadde ikke Yngve Hallén noen motkandidater. Denne gang har det ifølge NRK kommet inn forslag på fem kandidater.

Kjetil Siem og Nils Johan Semb har ifølge VG hatt flere møter etter at Drillo fikk sparken og Høgmo ble ansatt. Mens Drillo rapporterte til Semb, skal Høgmo rapportere direkte til styret.

Sembs rolle er dermed noe uklar.

- Det må en avklaring til, sier Semb til VG.