Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er uverdig

IOC-medlem Gerhard Heiberg raser mot demonstrasjonene.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) vurderer å kutte ut internasjonale fakkeletapper i kommende OL etter de voldsomme opptøyene i London og Paris. I tillegg har IOCs president uttalt til pressen at de vil vurdere å avlyse resten av årets internasjonale fakkelstafett.

Uverdig
IOC-medlem Gerhard Heiberg er også tilhenger av at den internasjonale delen av årets fakkelstafett avlyses.

- Det mener jeg er riktig. Jeg synes at det som nå foregår er ikke noen verdig, og det synes jeg bør avsluttes, sier Heiberg i en kort kommentar til Nettavisen.

37 mennesker ble arrestert under fakkelstafetten i London søndag, og fakkelen ble slukket fire ganger under etappen i Paris mandag. Dette resulterte i at resten av den planlagte fakkelstafetten i den franske hovedstaden ble avbrutt.

Følg OL-fakkelens rute her:

HTML EMBED

For å se innholdet trenger du flashplayer 8 eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

var so = new SWFObject("http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00564/fakkelkart_riktig_564234a.swf", "Her går fakkelen", "460", "320", "8", "#FFFFFF"); so.write("564234");

Fri Tibet
Onsdag skal fakkelen til San Francisco hvor demonstranter har varslet omfattende protester.

Flere pro-Tibet-aktivister hang opp store bannere på Golden Gate Bridge mandag, med slagord som leste: Fri Tibet.

Kina har den siste tiden blitt møtt med mye kritikk for håndteringen av demonstrasjonene som startet i Tibet like før påske. Kinesiske politistyrker skal ifølge eksiltibetanere ha drept over 140 demonstranter i forbindelse med opptøyene som har funnet sted i Tibet.

LES OGSÅ: Fakkeletapper kan bli skrinlagt

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag