Filming er noe som stadig forekommer i fotball og noe supportere og eksperter ukentlig hisser seg opp over og rister på hodet av.

Filming forekommer på nesten alle nivåer av fotballen og selv mange av de største stjernene, og forbildene, tyr til juks på denne måten.

De fleste er enig om at filming og simulering for å skaffe seg en fordel er en uting i sporten, men det er også et tema som engasjerer voldsomt.

Fotballfans elsker som kjent å diskutere og det er ingenting som tenner en god diskusjon mer enn et tvilsomt straffespark eller et teatralsk fall.

Nettfenomen
Kanskje det er derfor nettfenomenet «Fallon d’Floor 2014» vekker oppmerksomhet. På nettsiden står det at dette er prisen for årets mest teatralske filming og det er selvsagt også flere nominerte til prisen.

«Fallon d’Floor 2014» er en såkalt spoof - eller på norsk en parodi - på den anerkjente FIFA-prisen Ballon d'Or, kåringen av årets beste spiller i verden.

«Fallon d’Floor»-prosjektet startet på nettsamfunnet Reddit for noen uker siden, der en gruppe brukere ønsket å gi ut en pris til årets beste filming.

Nylig ble nettsiden lansert og det er mulig for alle å stemme på sin favoritt. I løpet av kort tid har «Fallon d’Floor» blitt populært og spredd seg på nettet.

Seks nominerte
Siden har i skrivende stund blitt delt 16.000 ganger på Facebook og er omtalt i 1782 meldinger på Twitter. Tallene stiger og ganske raskt.

- Ikke all filming er lik. Stem på den av de nominerte du mener er mest teatralsk og husk at hvorvidt filmingen hadde noe å si for utkommet i kampen også betyr noe. Kun én stemme per husholdning, heter det på nettsiden.

Stemmene strømmer også inn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men hvem er egentlig de nominerte til årets «Fallon d’Floor»?

1. Den første er Real Madrid-helten Cristiano Ronaldo, som gikk noe lett i bakken mot Celta Vigo tidligere denne måneden, noe som førte til et straffespark. Juryen har valgt å kalle dette kunststykket for «Gravity»

Se klipp av filmingen her

2. Nummer to av de nominerte er Nederland-stjernen Arjen Robben. Hans teatralske krumspring mot Mexico i VM huskes godt og også Robben sørget for et straffespark som ble avgjørende. Juryen kaller det «No Era Penal».

Se klipp av filmingen her

3. VM-floppen Fred gjorde svært lite på topp for Brasil, men i åpningskampen mot Kroatia skaffet han en straffe på uærlig vis. Her har juryen tydelig latt seg inspirere av Tom Green og gått for tittelen «Freddy Got Fingered».

Se klipp av filmingen her

4. Leeds-spilleren Adryan ble en hit på internett for noen uker tilbake, etter en uforskammet teatralsk oppvisning mot Derby. Adryan spreller rundt på bakken etter alle kunstens regler og stykket kalles «A Fish out of Water».

Se klipp av filmingen her

5. Tidligere Vålerenga-spiller Giancarlo Gonzalez er også med. I en MLS-kamp for Colombus falt han svært lett. Filmingen har fått den slående tittelen «The assassination of Giancarlo Gonzalez by the Coward Chris Windolowski».

Se klipp av filmingen her

6. Den siste kandidaten er Barcelona-ess Luis Suarez og hans ablegøyer i etterkant av at han hadde spist en bit av Giorgio Chiellini under sommerens fotball-VM. Fallon d'Floor-juryen omtaler det som «Breakfast at Chiellini’s».

Se klipp av filmingen her

Selv om han ikke kom med, føler vi også at Leandro Damiano ligger bra an til en ærespris. Den brasilianske spissen dro nemlig i sin egen trøye for å skaffe seg et straffespark tidligere i år. Les mer om nettop det her.

Klikk deg inn her for å stemme på din favoritt