ROTTERDAM (ANB): Stadig mer tyder på at 34 år gamle Fevang får sin landslagsdebut i onsdagens skjebnekamp på storslagne De Kuip i Rotterdam. Rammen for en debut kunne knapt vært mektigere. Norge må slå stormakten Nederland for å holde liv i VM-håpet – med 50.000 elleville tilskuere på tribunen.

Sånt kan skremme en hvilken som helst debutant. Morten Fevang er imidlertid rett mann til å mestre den slags omstendigheter. I hvert fall hvis vi skal tro to karer som kjenner 34-åringen godt.

– Jeg har veldig tro på Morten i denne kampen og håper virkelig han får muligheten, sier Simen Brenne til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Beholder roen
Brenne har sammen med Fevang vært toneangivende på et sterkt Odd-mannskap denne sesongen, og vet godt hva lagkompisen står for.

– Han er veldig kapabel til å løse en oppgave som dette. Morten hauser seg ikke opp selv om han møter mange store navn, sier Brenne, som selv måtte se muligheten til å spille onsdagens kamp svinne mandag.

Midtbanespilleren har fortsatt føling med skaden i setemuskulaturen – og måtte avbryte treninga. Det resulterte i at Alexander Tettey ble innkalt som erstatter i den norske troppen.

Espen Ruud kjenner også Morten Fevang godt fra tida i Skien og trekker i likhet med Brenne fram Fevangs lynne som argument for at han vil være et godt valg sammen med Kjetil Wæhler i midtforsvaret onsdag.

– Morten er en rolig type. Jeg tror absolutt han vil løse den oppgaven bra, mener han.

Brukt på trening
Spørsmålet om Fevang står i den norske lagoppstillingen til onsdagens kamp, står foreløpig ubesvart. Egil Drillo Olsen holdt kortene tett til brystet på mandagens trening, og opplyste at det endelige laget ikke blir klart før tirsdag.

– Jeg har et lag i hodet, men uttaket venter vi med til dagen før kamp, sa Olsen hemmelighetsfullt.

Etter at Brede Hangeland gjorde seg selv uaktuell for Nederland-kampen ved å pådra seg gult kort mot Makedonia, har det vært spekulert i hvem som blir hans erstatter. Alternativene heter John Arne Riise og Morten Fevang.

Kanskje ga Drillo et signal på mandagens trening om hvordan duellen ender. I en av sekvensene på Woudestein stadion ble Fevang plassert sammen med Wæhler som midtstopper.

På spørsmål om hvordan det skulle tolkes, svarte Drillo pressekorpset følgende:

– Det får bli opp til dere. Noe må jo dere ha å gjøre også. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!